• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Umut Kapısı Gıda Bankası yılı yardım dağıtarak kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten Umut Kervanı Yardım Platformu üyelerinden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Aralık Ayı içerisinde yaptıkları yardım faaliyetleri ile ilgili olarak bir rapor yayımladı.

Umut Kervanı yardım Platformu başkanlığının da kendileri tarafından yürütüldüğünü belirten Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, gerek Diyarbakır gerekse de platform olarak faaliyet yürüttükleri her ilde 2014 yılı içerisinde, imkanlar dâhilinde yardımlarının artırarak insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve zengin ile fakir arasında köprü olma vazifesini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Yardım dağıtma çalışmalarımız devam ediyor”

Sadece Aralık ayında da imkanlar dahilinde yüzlerce mağdur ailenin ihtiyaçlarını görmek için çaba sarf ettiklerini ve her geçen gün imkanlarını daha ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Furkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Umut kapısı gıda bankası olarak Kasım ayı faaliyet raporunda açıkladığımız gibi Aralık ayında da düzenli yardım ettiğimiz 870 muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştırdı. Bunun yanı sıra kurumumuza yeni ulaştırılan muhtaç aile isim ve adresleri yerinde görülüp tespit edilmiş,  bu aileler 2015 yılı için değerlendirme listelerine alınmışlardır. Aynı zamanda yardım dağıtma çalışmalarımızda devam ediyor.”

Aralık ayında 870 aileye yardım yapıldı

2014  yılının son ayı olan Aralık ayında da Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak 71`i Suriyeli aileler olmak üzere toplamda 445 aileye gıda 425 aileye 2`şer kilodan oluşan kırmızı et yardımı yapıldığını ve toplamda 870 aileye yardım yapıldığını belirten Furkan, “ Ülkemizde ve Diyarbakır da soğuk havalarında başlamasıyla halkımızın mağduriyeti yaz aylarına oranla daha da artmaktadır. Gerek kış ayındaki işsizlikler ve gerekse ısınmanın getirdiği sorunlar fakir olan halkımızı daha da fakirleştirmekte ve mağduriyetini artırmaktadır. Bizde bunun bilincinde olarak Umut Kapısı Gıda Bankası olarak kış aylarında artan mağduriyetleri giderme noktasında kendimizi mesul hissediyoruz. Bu nedenle yardımsever halkımızdan daha fazla yardım etmelerini Allah rızası için talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.

“2015 yılı mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerinin güleceği bir yıl olsun”

İnsanların katmerleşen sorun ve sıkıntılarıyla 2015 yılına girdiğini ve sorunların bertaraf edilmesi için fedakâr insanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Furkan, “Allah`tan dileğimiz odur ki, 2015 yılı mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerinin güleceği, mazlum ve Mustazaf İslam ümmetinin yekvücut olacağı bir yıl olsun.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir