• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Gül`den Van Deprem. Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van ve çevre illeri sarsan 7.2 şiddetindeki deprem sonrası ölü sayısı sürekli artıyor. Son rakamlara göre toplam 264 kişi hayatını kaybetti.

Deprem sonrası bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, `Devlet tüm imkanlarıyla seferber olmuştur. Can kaybının artmamasını umut ediyoruz` dedi.

Gül, yetkilerinin talimatları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiği çağrısında da bulundu.
İşte Çankaya`dan yapılan o açıklama

"Van’da meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, çok sayıda vatandaşımızın da yaralanması, milletimize büyük bir acı yaşatmıştır. Depremin ardından Devlet, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumdadır. İhtiyaçların süratli bir şekilde karşılanabilmesi ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızıın bir an önce çıkarılması için çalışmalar üstün bir gayretle sürdürülmektedir. Bu süreçte vatandaşlarımızın, yetkililerin uyarıları ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Arama-kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasını, can kaybının artmamasını temenni ediyorum. Ülkemizin bir daha böyle felaketlerle karşılaşmaması, milletimizin böyle büyük acılar yaşamaması en içten dileğimizdir. Bu vesileyle, yurt dışından arayarak acımızı paylaşan, halkımızla dayanışma içerisinde olduklarını bildiren ve yardım gönderme teklifinde bulunan tüm devlet başkanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir