• DOLAR 32.553
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2436.837
  • ...
Batman`da TPİC çalışanları eyleme gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgelerinde çalışan TPİC işçileri, iş akitlerinin feshedileceği gerekçesiyle TPAO önünde sabah saatlerinde eylem yaptı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin, oda başkanlarının ve işçilerin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, taşeronlaştırmaya son verilmesi gerektiğini ifade etti.

İşçilerin kış ortasında işsiz bırakılmak istendiğini ifade eden Öztaşkın, “Geçen hafta kara kışta işsiz bırakılmaya çalışan işçiler, işine ve geleceğine sahip çıktılar. Batman`da Adıyaman`da kararlı bir mücadele verdiler ve bu onurlu direniş sonucu iş akdi fesihleri 6 ay süreliğine ertelendi. Eylemlerimizin fitilini ateşleyen ise, TPAO`nun 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle hizmet alımı yaptığı TPIC`den Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki sondaj alanlarında hizmet alımını sonlandıracağını açıklaması olmuştur. Devlet TPAO`yu parçalamak istemekte ve yeniden yapılandırmaya çalışmaktadır. TPIC`i yurtiçi sahalarda taşeronu olarak kullanmaya başlayan TPAO, şimdi aynı planlar doğrultusunda bu sahalardaki faaliyetlerine son verme kararı almıştır.” dedi.

İlgili sahalarda sondajların durdurulması kararının gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Öztaşkın, “İşçiler kalıcı olarak bu sahalarda çalışmaya devam etmeli, TPAO Jeoloji Müdürlüğü bünyesinde TPIC`in yaptığı işlere bağlı olarak geçici işçi ve yediemin statüsünde çalışanların işsiz kalmalarının önüne geçilmelidir. TPIC`de taşeronlaşmaya son verilmelidir. TPAO ve TPIC yönetimlerine buradan bir kez daha sesleniyoruz. TPIC işçisi için kalıcı bir çözüm bulunmalı, sorun kökten çözülmelidir. Sahalarda sondaj çalışmalarına yeniden başlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İş akitlerinin sona erdirilmesine tepki gösteren işçiler, yetkililere seslenerek işten çıkarmaların bir an önce sonlandırılmasını istediler.

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler, sessiz bir şekilde dağıldılar. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir