• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaşlı adam ekmeğini eskilerden çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu`daki işsizlik sıkıntısı, gençlerin yanı sıra hiçbir sosyal güvencesi olmayan yaşlı nüfusu da olumsuz etkiliyor. Çınar`da eskicilik yapan 70 yaşındaki Mahmut Temircan, kendisine ait seyyar araba ile tek tek sokakları dolaşıp kullanılmayan eski eşyaları toplayarak 11 nüfuslu ailesine bakmaya çalışıyor.

Yaklaşık 7 yıldır eskicilik yaptığını belirten Temircan,“Günlük yevmiyem, bazen 10-20 bazen de 25-30 TL`dir. Bazı günler ise hiç iş yapmadığım oluyor. Çınar`ın sokaklarını seyyar arabamla dolaşıp insanların kullanmadığı birçok eski eşyasını belli bir ücret karşılığında alıp, çok az bir kâr ile toptancılara satıyorum.“ dedi.

Yaşadığı sıkıntılara da değinen Temircan, “Topladığım eşyaları bana ait evin bahçesinde topluyorum. Bazen çocuklar gelip eşyalarımı çalıyorlar.“ diyerek dert yandı.

Biri askerde olan 11 nüfusa baktığını dile getiren Temircan, “Yaptığım iş zor olsa da çalışmak zorundayım, çalışmak da bir ibadettir. İnsanların önünde el açmaktan ise bu zor işi yapmaya razıyım. İnsanın kendi el emeğinin tadı farklıdır.“ dedi. Yaptığı işin kendi yaşına göre ağır olmasına rağmen haline şükür ettiğini belirtti. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir