• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Tarsus`ta elektrik kesintileri halkı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`ta daha önce ara sıra yaşanan elektrik kesintileri, kış mevsimine girilmesiyle birlikte kesintiler had safhaya çıktı.

Özellikle 1 Ocak 2015 tarihinde 3 gün boyunca 20`ye yakın mahalleye elektrik verilememesinden dolayı vatandaşlar adeta çileden çıkarken, bazı vatandaşlar ise çareyi araç akülerinde aradıkları gözlendi.

Yaşanan kesinti ve arızalardan dolayı 186`dan başka muhatap bulamadıklarını belirten Tarsuslular, “Tarsus`ta son zamanlarda elektrik kesintileri artış gösterdi. Bazen elektrikler saatlerce ve hatta günlerce gelmiyor. Maalesef bu konuda kimseyi muhatap bulamıyoruz. Tek muhatabımız 186 telefonu. Burayı da aradığımızda karşımıza bant kaydı çıkıyor ve önce 'Şu saate verilmesi planlanıyor' deniliyor, daha sonra denilen saatte elektrik gelmeyince bu kez 'Bir saat sonrası' söyleniyor. Bu şekilde günlerce devam ediyor. Artık bu kesintiler boğazımıza kadar geldi. Günlerce elektrik gelmeyince bizlerde çareyi araçlarımızın akülerine bağladığımız kablolarda arıyoruz. Artık yetkililerin bunu çözmesi lazım.”  şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Elektrik konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulamadıklarını ifade eden Tarsuslular, bazı kurum ve  şahısların, yaşanan işgücü kaybı nedeniyle bu durumdan hayli sıkıntı çektiklerini, özellikle elektrikle ısınan birçok evde hastalık konusunda da şikâyetlerin arttığına dikkat çektiler.

Anlık elektrik kesintilerinin iş dünyasında da elektrik kesintileri nedeniyle işgücü kaybının oluşması işverenlerin tepkisine neden olurken kesintiler yüzünden akşam karanlığında müşterilerine hizmet vermek isteyen  işyerleri araba aküsüne bağladığı iki kablo ile işyerini aydınlattılar.

Öte yandan hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günler 10 mahalle muhtarı TEDAŞ`ta muhatap bulamadıkları gerekçesiyle Tarsus Kaymakamından bu konuda yardımcı olmaları için ziyarette bulunmuşlardı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir