• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa`nın 2014 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Şanlıurfa`nın ihracat rakamlarının 2013 yılına oranla yaklaşık 20 milyon lira arttığına dikkat çeken şahin, 2014`te Urfa`dan 246 milyon liralık ihracat yapıldığını söyledi.

Hükümetin Şanlıurfa`ya pozitif ayrımcılık yaptığını ve bunun etkilerinin görünmeye başlandığını dile getiren Şahin:  “Memleketimiz Türkiye genelinde ihracat rakamıyla 37. Sırada yer aldı. Teşvik sisteminde 6.Bölgede yer alan Şanlıurfa`nın önümüzdeki yıllarda ihracat rakamları daha da artacak.  Şanlıurfa`nın ihracat şampiyon sektörü ağaç ve orman ürünleri en çok ihracat yaptığı ülke ise Irak”dedi.

Şanlıurfa`nın 76 ülkeye ihracat yaptığını belirten Şahin; “Özellikle 2015`te beklenen ekonomik durgunluğun dönemsel olacağına düşünüyorum. Tüm dünya krizden kıvranırken bile ülkemiz ekonomide dimdik ayakta durarak güven vermektedir. Birçok ekonomistin dillendirdiği 2015`te ekonomik durgunluk yaşanacağı iddialarının da kısmen spekülasyon olduğunu ancak korkulacak seviyede olamayacağına inanıyorum.”ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa ekonomisinin de günden güne güçlenerek büyüyeceğini kaydeden Şahin daha sonra,  “Bir Urfalı olarak Urfa`daki gelişmeleri memnuniyetle izliyorum. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla sanayicinin bölgeye rağbet göstereceğini görebilmek içinde kâhin olmaya gerek yok. Urfa`mız 5 yıl içinde ihracat listesinde ilk 20 de yer alacak. Bizde hem var olan sanayicilerimizin daha da güçlenmesi hem de yeni yatırımcı çekmek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Urfa`mızın hak ettiği yerlere geleceğine inancımızı tamdır. Bu manada her kesim elinden gelenin fazlasını yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ülke ihracatının 2014 hedefini yakaladığını belirten Şahin Ülkenin ihracat rakamlarını da değerlendiren Şahin, “2014 için konan ihracat hedefi 160 milyar dolar olduğunu hatırlatan Şahin 2014 yılında gerçekleşen 157,6 milyar dolarlık ihracatla bu hedefi yakaladık sayılır” şeklinde devam etti.

2023 hedeflerini yakalamanın da zor olmadığını kaydeden Şahin gelişmiş kabul edilen ülkelerin bile büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Türkiye`nin büyüme kaydetmesi ve özellikle gelişmiş kabul edilen ülkelere ihracat da bulunması çok önemli bir gelişme olduğu kadar sevindirici olduğunu kaydetti. (İLKHA)