• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Ezana saygısızlık yaparak cami imamına saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani mahallesinde bulunan Hz. Şuayb Camisi bitişiğinde düğün yapan düğün sahipleri, ezanın okunduğu esnada müziği durdurmalarını isteyen cami imamı ve cemaatine saldırdı.

Alınan bilgilere göre, olay yatsı namazı ezanın vaktinin girmesiyle başladı. Yatsı ezanın okunması esnasında düğünde yüksek sesle müziğin çalınmasına devam edilmesi üzerine Hz. Şuayb Camisi imamı Ahmet Demir ve cami cemaatinden bir grup, düğün yerine giderek namaz vakti esnasında müziğin kesilmesini talep etti.

Müziğin kesilme talebine tepki gösteren düğün sahipleri, cami imamı ve cemaatin üzerine yürüyerek saldırmaya çalıştı. Orada bulunanların araya girmesiyle taraflar sakinleştirildi. Olayın büyümemesi için çağrılan polis ekipleri olay yerine gelerek cami imamını dinledi. Polis ekipleri, müziği kesme durumunda daha büyük olayların çıkma ihtimaline karşılık düğüne müdahale etmeden olay yerinden ayrıldı.

Yaşadığı olayın şokunu yaşayan cami imamı Demir, cami cemaatinden olan düğün sahibinin tavrına bir anlam veremediğini belirterek olayı şöyle anlattı: “Şu an dinlediğiniz düğün sahibi de cami komşumuz caminin altında taziyeleri kabul edilen kişi de komşumuz. Bizler cami cemaatimizden 10 kişiyi alarak hem namaz için hem de taziye sahiplerinin hatırı için müziği namaz esnasında durdurmalarını istedik ama onlar müziği durdurmayıp bize sataştılar.” dedi.

Tuhafına giden en büyük şeyin ise düğün sahibi şahsın 5 vakit namazını camide kılan biri olduğunu ifade eden imam Demir, toplumun düştüğü duruma dikkat çekerek, “Ben yapılanın İslam’a uygun olmadığını anlatmaya çalıştım ama o şahıs ‘Ben Yahudi’yim ben Hristiyan’ım ben kâfirim ben istediğimi yaparım’ dedi. Maalesef bizler bu duruma çok üzülüyoruz. Bizler bugün İsrail’den şikayet ediyoruz. Ama geldiğimiz noktaya baktığımızda biz kendimiz camiye, namaza ve birbirimize saygıyı kaybetmişiz.” diye konuştu.

Cami cemaatinden Fevzi Kav ise, “Biz namazımızdan hiçbir şey anlamadık. Ayrıca caminin altında taziye var. İnsan biraz insanlara saygı göstermesi gerekir ama maalesef böyle oldu. Tartışma çıkınca hocamız bizi sakinleştirdi. Olay büyümesin diye ama düğün sahibi ben kâfirim diyerek saygısızlık yaptı.” şeklinde konuştu.  (Osman Gülebak, Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir