• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Jandarmaya sivil denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması konusundaki çalışmalara Avrupa Birliği(AB) Bakanı Volkan Bozkır da destek verdi. Bozkır, 'Bakanlar Kurulu'nda, AB İlerleme Raporlarına atıf yaparak, 'jandarma üzerinde sivil gözetim ve denetim olmasının temel bir AB normu olduğunu' vurguladı. Meclis'in gündeminde yeralan İç Güvenlik Paketi'nde AB'nin istediği şekilde jandarmanın sivil gözetimi sağlanmış olacak.

Mevcut denetimler yetersiz

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, AB Bakanı Volkan Bozkır'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Jandarmanın içişleri bakanlığına bağlanması konusunda ne gibi çalışmalar yapıldığını' sorarken, "Fransa'da jandarma'nın başında halen bir general olan Denis Favier'in bulunduğunu Bakanlar Kurulu'nda İçişleri Bakanına ilettiniz mi?" diye sordu. Bozkır, Oran'a gönderdiği yanıtta, "AB'ye katılım sürecine ilişkin temel belgelerde jandarmanın kolluk faaliyetleri üzerinde sivil gözetim ve denetim olmasının temel bir AB normu olduğu" bildirdi.

Temel bir AB normu

AB Bakanı Volkan Bozkır ilerleme raporlarından jandarma ile ilgili yapılan uyarıları da şöyle sıraladı: 2012-2013 ve 2014. Jandarmanın kolluk faaliyetlerine ilişkin sivil gözetimin yetersiz olduğu, jandarma genel komutanlığının sivil gözetimi hususunda reforma ihtiyaç duyulduğu ifade edilmiştir.Sonuçta jandarmanın kolluk faaliyetleri üzerinde sivil gözetim ve denetim olması, emel bir AB normudur."

Kaynat: Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir