• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR: Bu İşin Peşini Bırakmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir polisine başvuran HÜDA-PAR Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş, Çamlıkule mahallesi`ndeki evinin önünde park halinde bulunan aracına, Cumartesi, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotof kokteyli atıldığını, çıkan yangının çevredekilerin farketmesiyle büyümeden söndürüldüğünü söyledi. Ağırbaş, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin evinin önüne de bir tehdit mektubu bıraktığını belirtti.

İl Başkanlığı mektubu paylaştı
Ağırbaş`ın evinin önüne bırakıldığı bildirilen mektup, HÜDA PAR İzmir İl Başkanlığı`nca basın mensuplarıyla paylaşıldı. Altında, PKK`nın gençlik yapılanması YDG-H yazıldığı belirtilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Hızla ilerlemekte olduğunuz bu kirli yolda sizi şiddetle kınıyor ve bir an önce bu yoldan ayrılmanızı şart kılıyoruz. Tüm Kürt halkı için verdiğimiz bu şerefli mücadeleye sahip çıkmanızı temenni ediyoruz. Günümüzde savaşların sıklıkla olduğu yer Ortadoğu bir başka deyimle cemaatlerin yönetimi yani sizler sayesinde milyonlarca masum çocuk yaşamını yitirmekte. Elinizi vicdanınıza koyup bir daha düşünün. Çünkü ikinci seferde vicdanınıza koyacak bir el bulamayabilirsiniz. YGDH olarak sizleri rol aldığınız bu kirli politikadan şerefli bir yaşama davet ediyoruz. Cemaat zihniyetinizi çocuklarınızın menfaatini düşünerek bir an önce beyninizden silmenizi temenni ediyoruz. Bu sefer malınıza zarar veriyoruz. Bir dahaki sefere tüm şehitlerin kanı üzerine and içiyoruz ki, canınıza zarar vereceğiz. Zaman intikam zamanı (YDG-H)”
“Davamızdan vazgeçmeyeceğiz”

HÜDA PAR Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş, partisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, 15 gün öncede kendisine YDG-H tarafından bir tehdit mektubu gönderildiğini, ailesi ve kendisinin ölümle tehdit edildiğini söyledi. Ağırbaş, “Gerekli hukuki mercilere başvuracağım. Bu çeteler hem beni hem de ailemi öldürmekle tehdit ediyor. Herkes bilmeli ki, bizler asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“Cizre`deki aynı karanlık eller”
HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani ise, mektuplarda ciddi tehditler yapıldığını ve PKK`nın uzantısı YDG-H`nin imzasının atıldığını ifade ederek şunları söyledi:
“Şu an YDGH`nin ismi var mektubun altında. Ancak, soruşturma sonucunda kesinleşecek. Sadece bizim partimizin üyesi olduğu için birileri bundan rahatsızlık duymuş, partimizden uzaklaştırmak için böyle bir yola başvurulduğu kanısındayız. Cizre`de yapılan saldırıdaki gibi aynı karanlık eller, aynı güçler olduğunu tahmin ediyoruz”
Başkan Sani, Pazartesi günü, olayla ilgili detaylı açıklamada bulunacaklarını da söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğü bildirildi.

el cezire türk 

Bu haberler de ilginizi çekebilir