• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Çermik'te fakir ailenin yürek yakan dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 nüfuslu aileye sahip Hüseyin Tüysüz,3 yıldan beri psikolojik rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, okula giden çocuklarına harçlık veremediğini, özellikle kira, su, elektrik ve ailenin geçimini yapamadığından dolayı çok zor durumda olduğunu belirterek, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Rahatsızlığından dolayı kendisini ifade etmekte dahi zorlanan Hüseyin Tüysüz, büyük oğlunun da askerde olması nedeniyle ailede çalışacak birinin olmaması acılarına acı kattığını söylüyor. 

‘’Faturayı ödeyemediğimiz için yağmur suyu ile ev temizliğimizi yapıyoruz’’

Kira, elektrik, su, çocukların okul harçlığı ve ailede de çalışan biri olmayınca katmerleşen yoksulluktan ötürü perişan halde olduklarını söyleyen evin hanımı Gülizar Tüysüz, ‘’Su faturasını ödeyemiyoruz. Bize gelen son su faturası 400 TL idi. Ancak borç ederek ödedik. Su faturası gelmesin diye şu an yağan yağmurun önüne 2 kova bırakmışım. Dolan kovalarla temizlik işlerimizi yapıyoruz.  Evimizde çamaşır makinesi yok. Çamaşırları elle yıkıyorum. Bu kış mevsiminde elle çamaşır yıkamak hayli güç. Bazen çamaşır yıkarken ellerimi his edemez oluyorum.’’ dedi.

‘’Pazarda yerlere atılan sebze ve meyveleri topluyoruz ’’

Sebze ve meyve alamadıklarını söyleyen anne Gülizar, ‘’Pazartesi ve Cuma günleri 7 yaşındaki oğlum Furkan, çarşı pazarına giderek yerlere dökülen ezilmiş sebze ve meyveleri toplayarak eve getiriyor,  onlarla yemek yapıp yiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’Mutfağın hali içler acısı’’

Mutfak masrafında güçlük çeken anne Gülizar, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Sabah kahvaltısında çocuklarıma ekmek ve zeytin veriyorum ve zeytini de gidip borç olarak alıyorum. Çocuklarım bana, ‘Sadece zeytin mi veriyorsun?’ diyorlar ve ‘Biz de yumurta, çikolata ve benzeri şeyleri istiyoruz’ dediklerinde onlara karşı bir şey söyleyemiyorum. Paramız olmadığı için alamıyoruz. Bir de yemeklerimizi fırınımız olmadığından piknik tüpüyle yapıyoruz. mağduriyetimizden dolayı çok zorluk çekiyoruz.’’ dedi.

İlkokul ikinci sınıfa giden, evin 7 yaşındaki oğlu Furkan, hafta sonları el arabasıyla çöpten topladığı hurda ile okul harçlığını çıkarmaya çalıştığını belirterek, “Babam hasta oluğundan bize harçlık veremiyor. Ben de kendim ve 3. sınıfa giden ablama okulda arkadaşlarımıza karşı mahcup olmamak için, hafta sonu el arabasıyla yerde ve çöplerde hurda toplayarak harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Tabi bazı günler iş yapamadığım için, ben ve ablam harçlıksız kalıyoruz. En çok da bu soğuk havalarda kalın elbiselerimiz  olmadığı için üşüyoruz. Hayırsever ailelerden kalın elbiseler istiyoruz.”  şeklinde taleplerini iletti.

 ‘’Topladığımız Karton Ve Çalılarla Isınmaya Çalışıyoruz’’

Havaların soğuması ile son derece zor durumda olduklarını söyleyen baba Hüseyin Tüysüz,   ‘’Sobaya yakacak olarak oğlum Furkan’ın sağda solda topladığı karton ve çalı-çırpıyla  ısınmaya çalışıyoruz. Kullandığımız piknik tüpü bitmesin diye, yine Furkan’ın getirmiş olduğu çalı çırpıyla evin önünde yemeğimizi ateşte yapıyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Yetkililer ve hayırsever ailelerin bize yardım etmelerini ümitle bekliyoruz.’’ diye konuştu.

2 ay önce bir vatandaşın tavsiyesi üzerine, ilçede muhtaç ailelere gıda yardımı yapan Köprü-Der’e gittiğini söyleyen Hüseyin Tüysüz, “Dernek yetkilileri evimize gelip yerinde inceledi. Ve bu iki aydır sağ olsunlar bize gıda yardımı yapıyorlar. Başka da halimizi ne duyan, nede gören var. Bana bu halimle iş verecek birilerini arıyorum. Fakat bu halimle de kimse bana iş vermiyor.’’ diyerek çaresizliğini dile getirdi.   ( Mehmet Akarsu – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir