• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
`Dün devletin yaptığı zulmü şimdi Kürtler, ırkdaşlarına yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Şanlıurfa 5. İl Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Birçok siyasi parti temsilcisinin katıldığı kongrede,  il başkanlığına Zeynel Abidin Beyazgül seçildi.

Kongreye  katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada, silahsızlanmanın gerekliliğine vurgu yaparak eskiden ceberut devletin yaptığı zulmü şimdi Kürtlerin kendi ırkdaşlarına yaptığına dikkat çekti.

Hükümetin barış ve kardeşlik politikalarını anlamayan bir kesimin olduğunu söyleyen Çelik, “Kardeş kavgası isteyenlere dur diyerek mazlumlara kucak açtık. Kürt, Yedizi, Arap, Türk herkesi eşit bir şekilde kucakladık. Ama bizim Kürtçüler, ne yazık ki bu çalışmaları anlayamadılar.  O yüzden çocuklarımızın kanı üzerinden gelecek kurmaya çalışanlara, mutlaka dur demek zorundayız, silah tüccarlarına dur demek zorundayız,  uyuşturucu baronlarına dur demek zorundayız. ‘Ne ilgisi var?` diyeceksiniz ama, uyuşturucu ve  silah tüccarları ile terör, bunlar iç içedirler.  Bundan dolayı hem uyuşturucu baronlarına, hem silah tüccarlarına hem de çocuklarımızın üzerinden gelecek tesis etmeye çalışanlara dur demek durumundayız.” dedi.

Bakan Çelik, artık herkesin kan dökmekten vazgeçmesi gerektiğini belirterek,  “Elinde silah tutanlara sesleniyorum. Verilen haklar,  vatandaşlarımıza verilmesi gereken haklar olduğu için verdik.Eğer silah olmasaydı, bu hakların daha önce verileceğini özellikle burada ifade etmek istiyorum. Eğer bazı hakların verilmesi gecikiyorsa, bunun sebebi elde silah olmasından kaynaklandığını Güneydoğu`daki bütün vatandaşlarımızın mutlaka görmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İsim vermeden PKK`yi eleştiren Bakan Çelik, “Eskiden bu arkadaşlar ceberut bir devletten  şikayet ederlerdi. ‘Bu devlet baskı yapıyor, bu devlet baskı yaptığı için biz de isyan ediyoruz, baskıya karşıyız` derlerdi. Ama şimdi görüyoruz elini uzatan bir devlet, sorun çözen bir devlet var. Ama buna karşı Kürt`e zulüm eden kendi ırkdaşı var. Bunu kabul etmek mümkün değil. Onun için millet olarak uyanmak zorundayız. Bu büyük oyunu bozmak durumundayız. Kardeşliğimizi bütün dünyaya haykırmak durumundayız.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir