• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
PKK'nin katlettiği 7 öğrenci için taziye mesajı yayımlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2008 yılında PKK’liler tarafından bir dershane önüne bırakılan bombanın, patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6’sı öğrenci 7 kişi için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, şiddetten ve nefretten sadece gözyaşının doğacağı belirtildi.

Mesajda, “Eğitimlerine devam ederek geleceğe dair büyük umutlar besleyen 6 öğrencimiz ile bir vatandaşımızı bir terör saldırısı sonucu kaybetmenin hüznünü, yüreklerimizde hissetmenin derin ıstırabı içerisindeyiz. Şiddetten ve nefretten sadece gözyaşı, acı ve elem doğar. Yaşadığımız bu acı tecrübelerden sonra bize düşen görev, bu kadim şehirde hangi inançtan, fikirden veya mezhepten olursak olalım hepimizin birbirine sevgi ve kardeşlik bağları içerisinde kenetlenmemizi sağlamak olmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere, 3 Ocak 2008 tarihinde, Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi’ndeki dershane önüne PKK’lilerce bırakılan bombanın patlatılmasıyla 6’sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 66 kişi ise yaralanmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir