• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Hilvan kongresine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hilvan 1`inci İlçe Olağan Kongresi, HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Şanlıurfa ilçe başkanları, Ziraat Oda Başkanı Hikmet İpar, Saadet Partisi Hilvan teşkilatı yetkilileri, CHP Hilvan ilçe teşkilatı yetkilileri, Hilvan İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Yetkin, Mahalle muhtarları ve halkın katılımıyla gerçekleşti. Yapılan seçim sonunda mevcut ilçe başkanı Bedih Çiftçi güven tazeledi.

Kongrede yaptığı konuşmada gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, “6-7 Ekim olaylarından sonra 27 Aralık Cizre olayları yaşandı, bu olaylarla ilgili olarak pek çok şey söylendi, ilgili ilgisiz herkes konuştu, Bu süreç yeterince şeffaf yürütülmüyor” dedi.

Parti olarak 2 yıldır çözüm süreci konusunda belirttikleri hususları da aktaran Yapıcıoğlu,

“Toplumun genelini ilgilendiren meşru hak talepleri konusunda siz sadece elinde silah bulunduran, şiddeti, savaşı bir hak arama yöntemi kullanan kişilerle bu hakları konuşamazsınız. Bu bahsettiğimiz kesimler bütün bir toplumun temsilcisi değildir.” ifadelerini kullandı. Çözüm sürecinde Müslüman halkın ve temsilcilerinin de müdahil olması gerektiğini vurguladı.

Kongre hakkında bilgilendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ise, Ekim ayında yapmayı planladıkları kongrenin, 6-7 Ekim olayları sebebiyle bugüne ertelendiğini belirtti. Yalçın, “23 bin nüfusu, 163 köyü olan Hilvan ilçemizde tüm üyelerimiz yoğun çaba saffettiler. Bizim davamız mevki, makam, para, pul değildir, derdimiz sevdamız İslam'dır.'' dedi.

Seçim sonunda mevcut ilçe başkanı Bedih Çiftçi tekrar seçildi. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir