• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...
Kurtulmuş: İnşallah silahlar kıyamete kadar susacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere havayolu ile Mardin’e geldi. Başbakan Yardımcısı Kutulmuş’u saat:09.15’te Kızıltepe ilçesinde bulunan Mardin Havalimanı'nda milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Ankara Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Nurdan Şanlı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ve bazı kurum amirleri ile AK Partili yetkilileri karşıladı.

Havalimanındaki karşılama töreninin ardından AK Parti İl Teşkilatı’nın düzenlediği kahvaltıya katılmak üzere şehir merkezine araçlarla hareket eden Başbakan Yardımcısı Kutulmuş için yol güzergâhı boyunca yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güzergâhta görevlendirilen asker, polis ve özel harekât timleri, önemli noktalarda konuşlandırıldığı görüldü.

Başbakan Yardımcısı Kutulmuş, kahvaltının ardından saat: 11.30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi katıldı. Kongreye AK Parti teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da katıldığı görüldü. Kongre, Divan Kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mardin’in farklı medeniyetlerin şehri olduğuna dikkat çekerek, “Mardin; bilimin, ticaretin, ilmin şehridir. Mardin; farklı mezhep ve meşreplerin yıllardır bir arada yaşadığı bir şehirdir.” diye konuştu.

Zihniyetin değişmesi şart

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü; “AK Parti iktidarı dönemimde Mardin’e çok büyük hizmetler yapıldı. Bunu sabah kadar anlatabiliriz. Ancak bana sorulsa AK Parti dönemin yapılan en önemli şey zihniyet değişimin başlamış olmasıdır. Devletin zihniyetini değiştirmek affedersiniz deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Geçmişte köyler yakıldı, insanlara dışkılar yedirildi. İşkenceler yapıldı. İnsanların anadillerine hor bakıldı. Kültürlerine, başörtülerine, dinlerine, mezheplerine, meşreplerine hor bakıldı. İnsanlar maalesef devletin demir yumruğu altında ezildiler, horlandılar. İkinci ve üçüncü sınıf vatandaş haline getirildiler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu devletin sürgün yeri olarak görüldü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı devletin ikinci sınıf vatandaşı olarak görüldü. Biz, milletin egemenliğinden başka hiçbir egemenliği kabul etmiyoruz. İnşallah Türkiye’de kıyamete kadar silahlar susacak. 35 yılda 35 bin vatandaşımız ölmüş. 1.2 Trilyon Dolar Türkiye’nin kaybı olmuştur.  Eğer bu kayıplarımız olmazsa Türkiye uzay aracını bundan 20 sene önce uzaya gönderirdi. Eğer bu kayıplar olmasaydı çok daha ileri gidilirdi. Çözüm Süreci’nden vazgeçmek yok, Türkiye’yi daha çok ileriye götüreceğiz. Çözüm Süreci, bütün bölge halkı için bir umut olacak. Çözüm Süreci, inşallah nihayete erecek ve Türkiye bir kardeşlik ülkesi olacaktır. Yemen’den Tunus’a kadar İslam ülkeleri bölünmüş durumda. Dünya’da yeni bir dünya düzeninin kurulması lazımdır. Dünya barışını sağlamak için ilk önce zihniyetin değişmesi gerekiyor.”

Devlet vatandaşın diline sağırdı

Geçmiş yıllarda Kürtçe, Zazaca veya Arapçadan başka lisan bilmeyenlerin mahkemelerde sanık veya tanık olarak konuştuklarında hakimin bunu 'Anlaşılamayan bir dil' olduğunu belirttiğini kaydeden Kurtulmuş, “Devlet vatandaşın diline sağırdı. Devlet vatandaşın dilini anlamıyor. Vatandaşın dilini anlamaya gayret etmiyor. Bırakın mahkemeyi televizyonlar Kürtçe ve Arapça türkülerin söylenmesi yasaktı. İbrahim Tatlıses bırakın TRT’yi özel televizyonlarda bile bir kaç sene öncesine kadar Kürtçe şarkılar söyleyemiyor. Şimdi Allah'a çok şükür, Cumhurbaşkanımız başbakan iken, Diyarbakır meydanında Şivan Perver ile Tatlıses bir araya geldiler. 100 binlerce kişinin katılımı ile başbakanımızın ve devlet erkanının önünde Kürtçe Arapça ve Türkçe şarkılar söylediler. Hep beraber halay çektiler. Kıyamet mi koptu. Türkiye mi bölündü, bu vatan mı parçalandı. Hiç bir şey olmadı.” diye konuştu.

Türkiye’de başörtüsü zulmü yaşandı

Türkiye'de başörtü zulmünün yıllarca yaşandığını aktaran Kurtulmuş, Devletin vatandaşın başörtüsünü görmezden geldiğini, hatta başörtüsüne müsaade etmediğini söyledi. Çok sayıda gençlerin umudunu üniversite kapsında yitirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Devlet 17-18 yaşındaki kız çocuklarını Üniversitenin kapısından alınmadı. Nice genç kızlarımız ağlayarak kahrederek üniversitenin kapısından ayrıldı. Nice kardeşlerimiz evlatlarımız Üniversitenin kapısında gelecek hayallerini gömdü. İmam hatip liselerin kapsına kilit vuruldu. 3-5 tane şuurlu hocanın gayreti ile İmam hatipler açık tutulmaya çalışıldı.  28 Şubat’tan sonra seçilmiş bir milletvekili başörtüsü olduğu için meclisten dışarı atıldı. Yemin bile ettirilmedi, milletvekilliğine müsaade edilmedi.  Başörtüsü olursa o zaman Türkiye'ye irtica gelir laiklik elden gider diye yaygara koparıyorlardı. İşte Başörtülü milletvekilimiz burada.  6 tane arkadaşımız mecliste başörtüsü ile milletvekilliği yapıyor. Başörtülü kardeşlerimiz üniversite hocası, liselerde, ortaokullarda okuyor, memurluk yapıyor. Kıyamet mi kopuyor Allah aşkına Laiklik elden mi gidiyor.  Vatan mı bölünüyor. Hiçbir şey olmuyor.” dedi.

Provokasyona rağmen çözüm süreci nihayete erecek

Kurtulmuş 2015 seçimlerinden sonra çözüm sürecine şimdi olduğu gibi bütün güçle devam edileceğinin altını çizdi. Her türlü provokasyona rağmen Türkiye çözüm sürecini nihayete erdireceğini,  barışı sonuna kadar sağlayacağını, 77 milyon yurttaşın hepsinin birinci sınıf yurttaş olacağını belirten Kurtulmuş, her kesin bu ülkenin sahibi olduğunu ve esas unsur olduğunu hissedeceğini belirtti.

Taşı ve toprağıyla huzurdur Mardin

AK Parti teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi; “Biz bugün bir şehre gelmedik, bir şiire geldik. Taşı ve toprağıyla huzurdur Mardin. Barışın başkenti Mardin’den tüm Türkiye’ye selam gönderiyorum. Biz bugün burada sadece bir kongre yapmıyoruz, bir mukavemetin altında hep birlikte imza atıyoruz. Gelecek sözleşmesi yapıyoruz. 17-25 Aralık operasyonlarıyla itibarsızlaştırmaya çalıştılar, ama bu büyük millet bunlara inanmadı ve sandıkta onları gömdü.”

Bahattin Uncu dönemi başladı

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde Bahattin Uncu, AK Parti’nin yeni başkanı oldu.

STK’larla öğle yemeği

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kongrenin ardından Mardin Valiliği tarafından STK’ların katılımıyla düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Kurtulmuş, buradaki programın ardından kentten ayrıldı. (Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir