• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Batman'da TPİC çalışanları greve gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Aralık 2014 itibariyle kulelerin durdurulacağı iddiası Batman’da gündemde geniş yer tutarken, TPİC ve TPAO çalışanları salı günü iş bırakma eylemine gitmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir araya gelen TPİC çalışanları basın açıklaması yaptı. Salı günü saat 8.30’da TPAO Site karşısında greve gideceklerini söyleyen TPİC çalışanı Sait Şen,  “TPİC çalışanları olarak karşımızda bir muhatap bulamadık.  Atılan bir mail ile 850 insan işsiz kaldı bu bölgede. Bu da yaklaşık 6 bin ailenin mağduriyetine tekabül ediyor. Karşımızda hiçbir muhatap ve yetkili yok.  Petrol fiyatları bahane ediliyor. Devlet büyüklerimizden bizim yanımızda olmalarını ve açıklama yapmalarını istiyoruz. Biz burada mağduruz ve kimseye sesimizi duyuramıyoruz.” dedi.

TPİC çalışanlarının salı günü TPAO binasının önünde bir eylem yapacaklarını söyleyen Şen,  “İş bırakma eylemimiz olacak. Hukuki bütün haklarımızı savunacağız. Bize taşeron işçi diyorlar, Hâlbuki bizler kamu sektöründe çalışıyoruz.  Kar, fırtına demeden bu ülkenin kaynaklarını bu ülkeye kazandırıyoruz. Ama şuan da bir değerimizin olmadığını görüyoruz.” dedi.

Başba bir TPİC çalışanı Veysi Günay ise, “Altı ay içerisinde sahaya çıkmadığımız takdirde 2 bin 500 TL sabit maaş alan arkadaşlarımız bin veya daha altı bir maaş alacak.  Böylesi bir durumda bizler bu maaşla geçinemeyeceğiz.  Yaklaşık 850 arkadaşımız burada mağdur edilecek. Zaten iş istihdamının olmadığı bir bölgede yaşıyoruz. Eğer ki böyle bir kriz olursa Batman ve Adıyaman çok büyük bir etki görecek. Salı günü büyük bir eylem gerçekleştireceğiz. Sivil toplum kuruluşları, odalar ve bütün vatandaşların bizlere destek vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir