• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
"Okulların genelinde temizlik sorunu var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Küçük Millet Meclisi'nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" sloganıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantıların Ocak ayı gündem toplantısında, “Devlet-Paralel Yapılar, Güvenlik ve Yargının Saygınlığı” ile “Okulların ve Okul Kantinlerinin Temizlik ve Gıda Kalitesi Sorunu” konuları ele alındı.

Konuk olarak STK temsilcilerinin katıldığı toplantı, Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda 13.00-16.00 saatleri arasında Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün  moderatörlüğünde gerçekleştirdi. 

BkMM  girişimcisi Cuma Gülcü toplantıdan önce açıklama yaptı. Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının bir yıldır toplantıya katılmadıklarını belirterek bu durumu eleştirdi.  

Toplantı ilk olarak yerel konu olan “Okulların ve Okul Kantinlerinin Temizlik ve Gıda Kalitesi Sorunu” konusu ele alındı.

İlk olarak Çevreciler Derneği Başkanı Recep Kavuş söz aldı ve konuyla ilgili bilgi verdi. Beden ve ruh sağlığının çevre ve sağlıktan geçtiğini belirten Kavuş, “Okulların genelinde temizlik sorunu var. Tuvalet, koridor ve kantinlerin berbat durumdadır. Kantinlerde genelde düşük kaliteli ürünler satılıyor. Okulda öğrenci, idarecilere ve velilere kadar temizlik bilinci oluşturulması lazımdır. Okullarda STK, sendikaların dâhil olacağı temizlik ve çevre kampanyası başlatılması gerekir.”

“Okullarda kart sistemine geçinmelidir”

Toplumların sağlığının çocuklar ve gençlerden başladığını belirten Aydınlık Evler Mahalle muhtarı M. Emin Balur, “Okullarda emniyet ve askeriyedeki standart ve vergi muafiyetlerinin sağlanması gerekir. Okullarda kart sistemine geçinmelidir. Çocuklarımızın kantinden ne aldıklarını görebiliriz. Okullarda kantinlere gelir kapısı olarak bakılmaması lazımdır. Kantinlerin sağlık, tarım, çevre gibi kurum ve STK’lardan oluşan komisyon tarafından denetlenmesi gerekir” dedi.  

Okul aile birliğinin tek gelirlerinin kantinden gelen gelir olduğunu belirten Hür-Der Üyesi Ahmet Bulut, “Böyle olunca yüksek kira ödeyen kantinci düşük kaliteli ürünleri yüksek fiyatla satıyor. Kantinlerde denetim sorunu var. Bu da kaliteye yansıyor” şeklinde belirtti.

“MEB’in okullarda temizlik politikası ve personeli yoktur”

Söz alan Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer ise, “Milli Eğitim Bakanlığı okullarda temizlik politikası ve personeli yoktur. Sadece yardımcı personel vardır. Bunlarda 3-4 yıl içinde yeni alım olmadığından kalkacak. Hizmetlilere temizlik yapılamıyor. Okullar İş-Kur’un aldığı personelle yapılıyor. Buda yeterli değildir. Batman Belediyesi’nin yolları ve temizliği tam bir fiyaskodur. Halk olarak hizmet alamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Toplantı “Okulların ve Okul Kantinlerinin Temizlik ve Gıda Kalitesi Sorunu” ardından “Devlet-Paralel Yapılar, Güvenlik ve Yargının Saygınlığı” tartışıldı.

 (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir