• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Hasarek Kayak Merkezi yılsonunda faaliyete geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hasarek Kayak Merkezi’ndeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Yılmaz, Haziran 2011 tarihinde 7 milyon TL’ye yakın bedelle ihale edilerek yapımına başlanan kayak tesisinin, 2015 yılı sonu itibariyle kayak sezonuna yetiştirileceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yılmaz “Bilindiği üzere mevcut bir kayak tesisimiz var Yolçatı’da. Bu tesisin; öğrencileri, üniversitesi, havaalanı olan sürekli gelişme hedefleri olan bir şehire yetemeyeceğini düşünerek,  Bingöl merkeze 34 kilometre mesafede ikinci bir kayak merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladık. 1600-1700 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası olan, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan Haserek Kayak Tesisi’nin yapımına başladık. Kar bu yöremizde 4-5 ay yerden kalkmıyor, tesis hizmete girdiğinde, Bingöl, Türkiye’nin en uzun kayak sezonlu tesislerinden birine sahip olacak.” Dedi.

Yılmaz, mekanik tesisler ve otel binası tamamlanan kayak merkezinde, bina tefrişatı, mekanik tesislerin test edilmesi, çalıştırılması, gerekli eğitimlerin verilmesi gibi konularda çalışmaların sürdüğünü, kayak tesisinin 2015 yılı sonu itibariyle kayak sezonuna yetiştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

6’ıncı Bölge teşviklerinden de yararlanarak özel sektörün bu tesis etrafında yeni yatırımlar yapmasını beklediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, bu ve benzer yatırımlar ile turizm sektörü kanalıyla da istihdamı artırma çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir