• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Üniversite sınavı için başvurular yarın başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM tarafından yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacakların, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilmek için kayıtlar, 5-19 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacak. Adaylardan YGS için 50, sınavsız geçiş için 15 TL kayıt ücreti alınacak.

ÖSYM sitesinden yapılan duyuruya göre, adaylar, ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna verilen süre içinde, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Kılavuzun satışı ise yapılmayacak.

Bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okuyan adaylar; başvurularını kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü tarafından bir başvuru merkezine yönlendirilecek.

Mezunlar ve açık lise öğrencilerinden ise MEB e-okul sisteminde veya ÖSYM aday işlemleri isteminde eğitim bilgisi doğru olarak bulunan ve ÖSYM sisteminde geçerli fotoğrafı olan adaylar başvurularını isterlerse internetten ya da başvuru merkezinden yapabilecek. Bu eğitim bilgileri sistemde olmayan veya güncelleme gereken ya da geçerli fotoğrafı bulunmayan adaylar ise, başvurularını sınav koordinatörlükleri veya başvuru merkezlerinden yaptırabilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir