• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
Hakaret Twetine tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oyuncu Barış Atay`ın bir annenin çarşafı üzerinden attığı hakaret Twetine tepkiler gelmeye devam ediliyor. Bir tepkide çarşaflı bayanın kardeşi Abdulhakim Saruhan`dan geldi. Saruhan, “Barış Atay'ın Tweti, ablamın çarşafı üzerinden İslam'a ve İslami değerlere karşı apaçık bir düşmanlıktır.” dedi.

Barış Atay`ın çarşafa hakaret ettiğini belirten Saruhan, “Yıllardır benim kız kardeşlerim örtülü ve çarşaflıdır. Bunu kendi istekleri ve Allah`ın emri doğrultusunda yapıyorlar. 2015 yılının doğan ilk bebeği Meryem Azra benim yeğenimdir. Barış Atay, bu olayla ilgili hakaretvari bir Twet paylaştı. Gelen tepkilerden sonra da Twetini sildi ve yanlış anlaşıldım demeye başladı.”dedi.

Barış Atay'ın aileleri ve kız kardeşinin ailesini AK Parti projesi olduğunu ileri sürerek ayrı bir iftirada bulunduğunu dile getiren Saruhan, “Şunu bilsinler ki, AK Parti olmadan önce de benim kız kardeşlerim örtülü ve çarşaflıydı. 90`lı yıllardan beridir İslam`ı bilip yaşamaya çalışıyoruz. Velev ki bu olay bir AK Parti`li birinin başına gelmiş olsaydı da yinede bu iftira ve hakaretler kabul edilemez.” dedi.

"Hükümeti karalamak için İslami kavramları hükümete bağlamak yanlıştır"

Bu tür olayların önüne geçmek için devletin yasalarla bazı önlemler alması gerektiğini belirten Saruhan, “Bazı caydırıcı yaptırımlar yapılmalı ki, ne dini ne de ailevi değerlere bir daha böyle çirkin saldırılar olmasın. Tesettür AK Parti ile gelen bir şey değil, Allah`ın emri olarak uygulanmaktadır. Barış Atay ve onun gibi düşünenlere, peygamberimizin zamanında yaşananlardan günümüze tüm olayları ve uygulamaları bir yere bağlamaktalar. Onlara göre belki Nene Hatun da, Sütçü İmam da AK Parti projesiydi. Böyle saçma bir düşünce olamaz. Hükümeti karalamak için İslami kavramları hükümete bağlamak yanlıştır. Eniştem ve ailesi AK Parti değil, HÜDA PAR üyesidirler. Hatta sosyal medya da bile 2015 yılının ilk bebeği HÜDA PAR`ın bebeği, 2015 yılı HÜDA PAR`ın yılıdır paylaşımları yapıldı.” diye konuştu.

“Sol cenah İslam`ı karalamaya çalışıyor”

Saruhan konuşmasının devamında: “Kişiyi kişiden dinlemeden ve olaylara vakıf olmadan sadece bir fotoğraf karesine göre hareket etmek ne kadar sağlıklı sonuçlar doğuracak acaba. Son zamanlarda özellikle sol cenahın tabanı İslam`ı karalamaya Müslümanları zan altında bırakmaya çalışmaktalar. Bu konuda ciddi yaptırımların yapılması ile bu tarz olayların önlenebileceğini düşünüyorum.”

Hatırlanacağı üzere, İstanbul`da 2015`in ilk bebeği Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde dünyaya gelen Meryem Azra olmuştu. Hastanede aileyi ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu aileyi tebrik ederek hediye takmıştı. Haberlerde çıkan bir fotoğrafı paylaşan oyuncu Barış Atay ise, bebeğin annesinin çarşafı üzerinden İslam`a ve şiarlarına hakaret eden tweetler paylaşmıştı. (Nihat Kanat, Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir