• DOLAR 32.52
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2426.537
  • ...
Uyuşturucu kullanma yaşı 12-13'lere kadar düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valiliği, Üsküdar Üniversitesi, Yıldırım Kaymakamlığı, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi İle ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesini başlattı.

Programda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, uyuşturucu madde kullanma yaşının 12-13’lere kadar düştüğünü söyledi.

Yıldırım'da madde bağımlılığı ile mücadeleyi başlatan protokol, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle imzaladı. Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, Bursa Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. İrfan Oğuz’un katıldı.

Madde kullanma yaşı 12-13’lere kadar düştü

Hem Yıldırım hem de Bursa için çok önemli bir protokol imzaladıklarını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu “Ülkede bir seferberlik söz konusudur. Problem büyük ve artık madde kullanma yaşı 12-13’lere kadar düştü. Yıldırım ilçemiz Bursa’nın en çok göç alan yeridir. Bu ilçenin başkanı sadece klasik belediyeciliğin ötesinde sosyal belediyeciliğin gereğini de yerine getiriyor. Gençliği zararlı maddeden korumak için işbirliği yapıyor.” dedi.

“Gençler hedef alınıyor”

Bağımlılığa neden olan maddelerin daha çok gençleri hedef aldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, madde bağımlılığı ile mücadelenin oldukça zor olduğunu ancak imkânsız olmadığını kaydetti.  Edebali, “Toplumumuzu bilinçlendirme aşamasında Yıldırım Belediyesi olarak bize, ailelerimize, okullarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Başkan Edebali, “Gerek eğitimcilerin, gerek ailelerin, aile hekimlerimizin ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları ile kitle iletişim araçlarının doğru bilgilendirmeyle vereceği eğitim; başta yeni yetişen genç nesiller olmak üzere toplumun diğer tüm fertlerinin bu konuda bilinçlenmelerini ve zararlı olan maddelerden uzak durmalarını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Başkan Edebali, “Eğer aile bağlarımızı güçlü tutarsak çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Gençlerimizi kıskaç altına alma operasyonlarına karşı milli kültürümüzü sürekli canlı tutacağız” şeklinde konuştu.

Projenin paydaşlarından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da, madde bağımlılığı ile ilgili yaptığı sunumda, “Değerlisin Sağlıklı Kal projesi istediğimiz sonucu verirse Türkiye’de örnek olacaktır” dedi.

Bursa Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. İrfan Oğuz ise, 50 kişilik bir profesyonel ekiple eğitimlere başlanacağını belirterek, öncelikle madde bağımlılığı açısından risk altındaki ergenlere yönelik çalışmalar yapılacağını ifade etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir