• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
HÜDA PAR Midyat ilçe kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturulduktan sonra,  mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

Daha sonra HÜDA PAR Mardin il başkanı Şehmus Akman bir konuşma yaptı.

Akman konuşmasında, Midyat HÜDA PAR 1. Olağan kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Hür Dava Partisinin birer ferdi oldukları için onur duyduklarını söyledi.

Parti amaç değil, hizmet için bir araçtır”

Akman konuşmasında partilerinin Türkiye’de referansını İslam’dan alan ilk ve tek parti olduğunu belirterek ,  “Parti bizim için amaç değil, hakka ve halka hizmet etmek için bir araçtır. Biz dini siyasete alet etmiyoruz. Bilakis siyaseti hakkın ve halkın hizmetinde bir araç olarak kullanıyoruz. İslami ve insani değerleri siyasete, idareye, topluma, sosyal ve iktisadi hayata taşımak istiyoruz. Hür Dava erleri olarak bizlerin amacı, İslam’ın sosyal adalet anlayışını gerçekleştirmek ve yaşatmaktır. Gayemiz huzurun, kardeşliğin ve adaletin tesisidir. Partimizle yaratılışımızın gayesi doğrultusunda halkımıza hizmet etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

İl başkanı Akman’ ın konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Tek listeyle girilen oylamada İsa Aktunkaynak Midyat HÜDA PAR ilçe başkanlığına seçildi.

Amacımız sistemi topluma uydurmak”

Sonucun açıklanmasının ardından başkan seçilen İsa Altunkaynak bir teşekkür konuşması yaptı.

Eski başkan Ekrem Zerey’ e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Altunkaynak, kongreye gelip kendilerini onurlandıran herkese de ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.

İlçe teşkilatı olarak bazı hedefleri olduğunu belirten Altunkaynak, “ Bizim ilçe teşkilatı olarak hedeflerimiz, iyiliği emredip kötülükten sakındırmak, bizi biz yapan değerleri ihya edip yaşanılır kılmak, toplumsal huzuru ve barışı sağlamak, hak ve hürriyetlerin tanınıp kullanılması zeminini oluşturmak, toplumun temel değerlerini siyasete taşıyıp hâkim kılmak, can, mal din, akıl ve nesil emniyetini güvence altına almak ve toplumu sisteme uydurmak değil, sistemi topluma uydurmak için çabalamaktır.” diye konuştu.

Teşekkür konuşmasından sonra kongre sona erdi. (Adnan Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir