• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Şefkat Eli Derneği`nden mevlit kandili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat Eli Derneği) dernek binasında mevlit kandili münasebetiyle seminer düzenledi. Bölge Âlimlerinden M.Beşir Şimşek`in konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek gönüllüsü Abdurrezzak Çelik`in sunumunu yaptığı mevlit kandili programı, Ömer Aslan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şefkat Eli Derneği mevlithanlarının seslendirdikleri mevlit ile devam eden programda M.Beşir Şimşek, camilerde cemaat ile kılınan namaz önemi konusunda seminer verdi.

“İnsaniyet Peygamber Efendimize, davasına, sünnetine ve Kur`an-a muhtaçtır”

Camilerde cemaat ile kılınan namaz önemine vurgu yapan Şimşek Hoca konuşmasında, “Cahiliye döneminde nasıl ki insaniyetin kurtuluşu için peygamberimize muhtaçtı, günümüzde de cahiliye dönemi gibi şimdi de, insaniyet Peygamber Efendimize, davasına, sünnetine ve Kur`an`a muhtaçtır. Bin 400 sene önceki insanların dertleri neyse, günümüz insanlarının da derdi aynıdır. Nasıl ki cahiliye dönemindeki insanlar Kur`an ve sünnette itaat ile dertlerinden kurtuldularsa, bugün de insaniyet Allah Resulünün sünnetini kendisine yol yapmazsa, günümüzdeki dertlerden kurtulamaz. Allah-u Teâlâ bu kıymetli gece hürmetine insanları uyandırsın.Günümüz insanları geçmiş insanlar gibi, Allah ve Peygamberine itaat edip kurtulsunlar inşallah.” temennilerinde bulundu.

“Camiler İslam tarihinde çok önemli ve mühimdir”

Camilerde cemaat ile kılınan namazın sevabına değinen Şimşek Hoca, “Cemaat ile kılınan namazın fazileti ve camiye gidişin devamı Müslümanlar için çok mühimdir.Müslüman her fert, bunun üzerinde durması lazım.Camiler İslam tarihinde çok önemli ve mühimdir. Müslümanların camilere gidişi, toplanması, sahiplenmeleri önemlidir. Camileri sahiplenmememiz konusunda çok eksikliklerimiz vardır. Camilerdeki mimari yapıları ne kadar güzel ise, camilerde yapılan ibadet daha güzel ve önemlidir.” şeklinde belirtti.

Hadis-i şerif ve ayetler ışığında birçok örnek veren M.Beşir Şimşek`in sohbeti ilgi ile dinlendi.

Program, Şefkat Eli Derneği sanatçılarının Peygamberimizi anlatan ilahi ve şiirler seslendirildi.

Dağıtılan ikramların ardından Muhammed Cafer Varol kapanış duasıyla program sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir