• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Terör rejimi askerleri önce su verdi sonra katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail Ordusu sözcülüğü, dün Twitter üzerinden, yaşlı ve görme engelli bir Filistinli kadının fotoğrafını paylaştı. İsrail ordusu, yaşlı kadına İsrail askerinin su içirdiği görülen fotoğraf ile övünürken, askerlerini "insanlığın zirvesinde" olarak niteledi. Fotoğrafın arkasında gizlenen gerçek ise İsrail son Gazze katliamında fotoğraftaki yaşlı kadını öldürmüştü.

Yeni Şafak'ın haberine göre, İsrail Ordusu sözcüsü Avichay Adraee, Twitter üzerinden bir fotoğraf paylaştı. İsrail askerinin yaşlı ve görme engelli olduğu belirtilen Gazzeli bir kadına su içirdiği görülen fotoğrafı paylaşan Adraee, "Bu fotoğraf binlerce kelimeden fazlasını anlatıyor. Bu fotoğraf, Gazze'deki 'Koruyucu Hat' operasyonu döneminde çekildi" notu ile servis etti. Adraee'nin 'İsrail askerlerinin insanlığın zirvesinde' olarak nitelediği fotoğrafın gerçek hikayesi ise dehşete düşürüyor.

SUYU İÇİRDİKTEN SONRA KATLETTİLER

Ğaliye el-Abd Ebu Riyde isimli, görme engelli olduğu belirtilen ve 80 yaşlarında olduğu tahmin edilen Gazzeli kadın, Adraee'nin övdüğü İsrail ordusu tarafından 3 Ağustos günü acımasızca katledildi. Ebu Riyde'nin Gazze katliamı sırasında İsrail'in abluka altına aldığı Huzaa bölgesinde yaşadığı öğrenildi.

KATLEDİLEN 2 BİN 145 SİVİLDEN BİRİ

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı 'Koruyucu Hat' saldırısında Gazze'de yaşayan çoğu sivil 2 bin 145 Gazzeli ağır bombardımanlar sonucunda öldürüldü. 11 bin kişinin yaralandığı İsrail saldırıları 51 gün sürdü. Havadan, karadan ve denizden yapılan bombardımanlar Gazze'de büyük bir yıkıma neden oldu. İsrail özellikle Şucaiye ve Huzaa mahallelerini abluka altına alıp buralarda büyük bir sivil katliam işledi. İsrail, Ambulans ve kurtarma ekiplerinin girmesine müsade etmediği Şucaiye'de bir günde 100'den fazla sivili öldürdü. Dün İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee'ın PR çalışması olarak paylaştığı su içirilen 80 yaşlarındaki Ğaliye el-Abd Ebu Riyde isimli kadın da İsrail'in bombardıman ile yerle bir ettiği Huzaa'da yaşıyordu. İsrail'in saldırılarda 16 da gazeteci hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir