• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Saatler otomobilleri çalıştıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hyundai, BlueLink adını verdiği hizmetini akıllı saatler üzerinden de kullandırmaya başlıyor. Firmanın bu hizmeti Google tarafından geliştirilen giyilebilir cihaz işletim sistemi Android Wear üzerinden de kullanılabilecek.

Hyundai'nin BlueLink uygulaması yüklü Android Wear işletim sistemli akıllı saat, otomobili uzaktan çalıştırma, farları ve kapılarını açıp kapatma, korna çalma gibi işlemleri yapabiliyor. Bunun için kullanıcının araca belli bir mesafede olmasına da gerek yok. Otomobilde internet bağlantısının bulunması tüm bu işlemleri yapabilmek için yeterli oluyor. Uygulamanın akıllı saat sürümü sesli komutları da algılayabilecek.

Hyundai yeni teknolojiyi 6-10 Ocak tarihleri arasında ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek CES'te (Consumer Electronics Show - Tüketici Elektroniği Fuarı) sergileyecek.

Araç sahibinin otomobilin yerini de tespit eden BlueLink uygulaması 2012 yılında kullanıma sunulmuştu. BlueLink'in akıllı saat üzerinden uzaktan kumanda özellikleri firmanın ABD'de satılan 2015 model Sonata, Genesis ve Azera modellerinde kullanılabilecek. Yeni fonksiyonun dünyada satılan diğer modellerde de kullanılıp kullanılmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir