• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Ağrı HÜDA PAR`dan sert uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı, HDP/DBP ve bazı STK`ların Şırnak`ın Cizre ilçesinde meydana gelen olaylar için 1 Ocak günü yaptığı basın açıklaması ve yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaptı.

“Ağrı`da provokasyon peşindeler”

HDP/DBP Ağrı İl Başkanlıkları tarafından 1 Ocak günü Cizre`de çıkan olayları protesto etmek amacı ile düzenledikleri basın açıklaması ve yürüyüşün provakatif eylem içerdiğini yapılan yazılı basın açıklamasında ifade edilerek HDP/DBP ve bileşenleri ile bazı mülki amirlerin Ağrı`da provokasyon peşinde olduğuna vurgu yapıldı.

Cizre`deki HDP`lilerin bulunduğu evlerin bir tanesine bile zarar gelmemesi ve HÜDA PAR üyelerinin evlerinin taranmasına rağmen saldırgan tarafın HÜDA PAR olarak gösterilmesi yalancılık olduğu vurgulanan basın açıklamasında kendi üyelerinin HDP ve bileşenleri tarafından evlerinde diri diri yakılmak istendiği belirtildi.

“Ağrı`da huzurun tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız”

6-8 Ekim tarihlerinde meydana gelen olaylar sonrasında, bölge illerine nazaran huzurun biraz daha hakim olduğu Ağrı`nın sükunetini HDP ve bileşenleri şehrin dışından getirmiş oldukları kitlelerle ve birde buradaki devlet yetkilileri içerisinde halka düşman olan şahıslar bozmak istediklerinin ifade edildiği açıklamada, HÜDA PAR`ın sükuneti tesis etmek için Ağrı`da var gücü ile çalışacağının altı çizildi.

Yapılan yazılı açıklaması şöyle:

Basına ve kamuoyuna

27 Aralık`ta Şırnak`ın Cizre ilçesinde tüm Türkiye`nin gözleri önünde HÜDA PAR üyelerinin evlerine PKK`nin dağ kadroları tarafından en ağır silahlarla hedef gözetilerek yaklaşık 10 saat boyunca acımasız bir şekilde saldırı yapılmışken ve partili üyelerimizin evleri delik teşik edilmiş evlerinin resimleri boy boy medya kuruluşlarının ellerinde iken üyelerimiz; eşleri, çocukları ile birlikte evlerinde diri diri yakılmaya çalışılmışken ve bununla birlikte hiçbir HDP/DBP ve bileşenleri evlerine tek bir kurşun isabet etmemişken nasıl oluyor da HÜDA PAR saldırgan olarak gösteriliyor. Bu yalandan öte büyük bir vicdansızlıktır. Bu iddialarda bulunanlar yalancı ve vicdansızdırlar.

Bir diğer iddiaları ise Hür Dava Partisi`nin işbirlikçi olması. Allah`ın her günü Hükümet yetkilileri, MİT yetkilileri görüşen HDP ve bileşenlerinin yetkilileri iken nasıl oluyor da HÜDA PAR işbirlikçi oluyor. HÜDA PAR`ın üyelerinin evleri 10 saat boyunca ağır silahlar ile taranırken ve Allah`tan başka kimse kendilerine yardım etmemişken, işbirliği yaptığı iddia ettiğiniz Hükümet 10 saat sonra olaylara müdahale etmişken bu nasıl işbirliği oluyor. Bu iddialarda bulunanlara Allah`tan korkun diyeceğiz ama Allah`tan korkmadıklarını biliyoruz.

Halkımız, HDP ve bileşenlerinin sorununu bölge de kendisinden başka güç istemediğini bilmektedir. Hür Dava Partisi güçlüdür ve Allah`ın yardımıyla daha da güçlenecektir. Hür Dava Partisi`nin önünü ne HDP ve nede başka bir şer odağı tıkayıp engel olamaz. İyisi mi HDP ve bileşenleri Hür Dava Partisi ile bu topraklarda yaşamaya alışsınlar. Aksi takdirde bu provokatif söylem ve eylemlerle Kürt halkına en büyük düşmanlığı yapmış olurlar.

6-8 Ekim olaylarından itibaren bölgeye nazaran huzurun biraz daha hakim olduğu Ağrı şehrimizin sükunetini HDP ve bileşenleri şehrin dışından getirmiş oldukları kitlelerle ve birde buradaki devlet yetkilileri içerisinde halkımıza düşman olan şahıslar bozmak istemektedirler. Bunu da aziz Ağrılı halkımızla paylaşmayı artık bir farziyet olarak görmekteyiz.

HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak ve aynı tabana hitap ettiğimiz İslami STK`lar Ağrılı hemşerilerimizin huzurunun bozulmaması adına gayret göstermekteyiz. Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerde HDP ve bileşenlerinin kurumları önünde her hangi bir yürüyüş, etkinlik ve basın açıklamamız olmamıştır. Buna rağmen 6-8 Ekim olaylarından itibaren HDP ve bileşenleri tüm etkinliklerinde partimizin önünde sloganlarla geçmektedirler. Biz HDP yöneticilerinin içerisinde birilerinin bunu provoke ettiğinin kanaatindeyiz. Biz İl Teşkilatı olarak bu provokasyonu başarısız kılmak adına  17 Ekim tarihli dilekçede Valilik ve Emniyet Müdürlüğü`ne HDP ve bileşenleri yürüyüşlerinin parti binamızın önünde yapılmasını bir provokasyona zemin hazırladığını ve bundan dolayı bu gösteri ve yürüyüşleri başka güzergahlarda yapmalarını söylemiştik. Aksi takdirde buradaki mülki amirler ve HDP`li yöneticilerin bundan mesul olacağını ifade etmiştik. Tüm bunlara rağmen 1 Ocak Perşembe günü sloganlar eşliğinde polisin de hiçbir müdahalesi olmadan geçmişlerdir.

HDP ve bileşen yöneticiler ve mülki amirleri bu provokatif tavırlardan vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz. Ve aziz halkımıza da Ağrı`nın huzurunu sabote edip bozmak isteyen yukarda zikrettiğimiz kurum ve kuruluşları şikayet ediyoruz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir