• DOLAR 32.508
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2481.126
  • ...
HÜDA PAR Abdulkadir Badıllı`nın taziye ziyaretinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, beraberindeki Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Avukat Emin Güneş ve kalabalık bir heyet ile birlikte Abdulkadir Badıllı Hoca`nın taziye ziyaretinde bulundu.

Parti olarak taziye dileklerini ileten Mehmet Yavuz, taziye evinde Bediuzzeman`ın talebelerinden olan Abdullah Yegin ile görüştü.

Mehmet Yavuz, “Ben Abdullah Yegin`in elini öpmek isterim fakat, Üstat Bediuzzeman, ‘Aramızdaki münasebet uhuvvettir` diyor, ben yoksa elini öpmek isterdim.” demesi üzerine Abdullah Yegin Hoca öpmesi için Risale-i Nuru kendisine uzattı.

Risale`i Nur`u Parti programlarına almaları tavsiyelerinde bulunan Yegin, bütün Müslümanların kardeş olduğunu, zamanın birlik ve beraberlik olma zamanı olduğunu belirtti.

Taziye programında kısa bir konuşma yapan Yavuz, “Üstat Bediuzzeman`ın dönemin zındıka cereyanına karşı iman kalesini muhkem ve kavi hale getirmiştir. Bizler Said`i Nursi Hazretlerinin yürümüş olduğu bu yolda, eğer o hakikatlere temessuk etmediğimiz takdirde, muhakkak surette yanlış yollara sapacağımızın bilinci içerisindeyiz. Biz Üstadı yolumuzun öncülerinden bir tanesi olarak görüyoruz” dedi.

Abdulkadir Badıllı Hoca ile aralarında geçen bir anıyı anlatan Yavuz, şunları söyledi; “Abdulkadir Hocayı ziyaret ettiğimizde kendisine siz hiç Üstat Bediuzzeman`ı Urfa`ya hiç davet etmediniz mi diye sorduğumda ‘Davet ettim` dedi.  Ama o istemedi dedi. Nedenini sorunca da ‘Ben gelsem Urfa`yla Halep`in arasına sınırların konulduğunu görsem, yüreğim bunu kaldırmaz. Buna dayanamam” dedi. Hâlbuki Üstat 1910`lu yıllarda memaliki islamiyeden Şam`a kadar gitmiş ve Hutbe`i Şamiyeyi irad etmiştir.” şeklinde konuştu. 

Risale`i Nur`un bir hakikat olduğunu ifade eden Yavuz, “Bizler de camia olarak bunların farkındayız. Onları hem kendimiz okuyoruz, hem de gençlerimize okutuyoruz. Ben bu vesileyle bu hakikatleri bizlere miras bırakmış olan hem Üstadımızın, hem de Abdulkadir Badıllı ağabeylerimizin ruhlarının şad olması için Cenabı Hakk`tan temennide bulunuyor,  taziyelerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdullah Yeğin taziye  ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine  memnuniyetlerini ifade etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir