• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Livni: Esir Takası Hamas`ı Güçlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi muhalefet liderlerinden Tzipi Livni, Siyonist işgal rejimi ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) arasında yapılan ve ilk aşaması uygulanan esir takası anlaşmasının muhtemel sonuçlarına karşı uyarıda bulundu. Livni, yaklaşık on gün önce imzalanan anlaşmayı imza aşamasındayken desteklemişti.

Muhalefetin en büyük partisi Kadima`nın lideri Livni, Gilad Şalit`in serbest bırakılmasına karşılık 1027 Filistinli esirin salıverilmesini içeren esir takası anlaşmasının israil`i zayıflattığını Hamas`ın ise güçlenmesine neden olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharonot gazetesinin bugünkü (23 Ekim Pazar) sayısında yer alan habere göre Livni, İsrail toplumunun Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu`ya baskısının Netanyahu`yu esir takası anlaşmasını kabul etmeye mecbur bıraktığını ifade etti.

Haberde kaydedildiğine göre Livni, Netanyahu`nun esir takası anlaşmasını kabul etmesinin Hamas`ın gücünü artırdığını ve buna karşılık İsrail`in gücünü zayıflattığını belirtti.

Kadima Partisi lideri, esir takası anlaşmasını onaylama ve Netanyahu hükümetinin kararı karşısında sessiz kalma gerekçesinin ise konuyu partisiyle hükümet arasında siyasi bir sorunmuş gibi göstermek istememesi olduğunu ileri sürdü.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir