• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2476.338
  • ...
`Atay`ın yaptığı, çarşaf üzerinden İslam düşmanlığıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da 2015`in ilk bebeği Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde dünyaya gelen Meryem Azra oldu. Hastanede bebeği ve ailesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu aileyi tebrik ederek hediye taktı. Haberlerde çıkan bir fotoğrafı paylaşan oyuncu Barış Atay ise bebeğin annesinin çarşafı üzerinden İslam`a ve şiarlarına hakaret eden tweetler paylaştı.

Sosyal medya üzerinden Atay`a tepki gösteren duyarlı halk, İslam`a ve şiarlarına saldırının kabul edilemeyeceğini belirtti. Eşinin çarşafına hakaret edilen İdris Akbalık da yapılan hakareti kınayarak hakaretlerle ilgili yasal işle başlatacağını ifade etti.

"Sağlık Bakanı aileyi hastanede ziyaret etti"

Bakanın ziyaretini ve Atay`ın tweet üzerinden hakaretlerini konuştuğumuz bebeğin babası İdris Akbalık, “Zeytinburnu'nda hastanede bir kız çocuğumuz dünyaya geldi. Hastane yetkilileri bizimle görüşerek yeni yılın ilk bebeğinin bizim olduğunu ve bunun için  Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu`nun bizi ziyaret edeceğini söyledi. Bizden müsaade isteyince biz de görüşmek istediğimizi belirttik. Daha sonra Sağlık Bakanı MehmetMüezzinoğlu ve İstanbul Valisi beraber bizleri ziyaret etti. Sağlık Bakanı MehmetMüezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve medya mensubu arkadaşlar da bizi tebrik etti. Ziyaret esnasında anneliğin ne kadar kutsal bir vazife olduğunu ve öneminden bahsetti. Bebeğimize hediye de takan bakan daha sonra diğer annelerle de görüştükten sonra oradan ayrıldı” dedi.

"Hakaretlerinden dolayı hakkında dava açacağım"

Eşinin çarşafı ile ilgili atılan hakaret tweetinin bir yakını tarafından kendisine bildirildiğini ifade eden Akbalık, “Hastaneden ayrılıp eve geldikten sonra bir yakınımız bakanın ziyareti sonrasında, Barış Atay denen şahsın haberlerdeki bir fotoğrafı kullanarak eşimin çarşafına hakaret ettiğini söyledi. Atay`ın twittine baktığımda sözde demokrasi ve özgürlüklerden yana olduğunu söyleyen bu şahsın ne kadar insanlıktan ve İslam`dan mahrum yaşadığını düşündüm. Muhatap almak istemedim ama daha sonra onuda destekleyen bozuk zihniyetlilerin de olduğunu görünce Atay`a bir twit attım. İnancımıza ve eşime hakaret ettiğinden dolayı kendisine dava açacağımı yazdım” şeklinde konuştu.

"Eşimin çarşafı ve iffetiyle gurur duyuyorum!"

Hakaret twitinin duyulmasından sonra çoğu sosyal medya takipçilerinin kendilerini desteklediğini belirten Akbalık, “Bu şahsın yaptığı eşimin örtüsü üzerinden bir İslam düşmanlığıdır. İslam`a ve İslam`ın kutsallarına hakaret eden bu şahıslara gerekli tepkiyi koymazsak bunlar daha da ileriye gider. İslam`ın ve kurallarının özgürlüğünü kısıtladığını zanneden bu zavallılar asıl özgürlüklerin İslam`da olduğunun bilincinde değildir. Allah (c.c)onları bu özgürlükten mahrum bırakmış. Ben eşimle gurur duyuyorum. Rabbim herkese böyle iffetli bir eş nasip etsin.Twit atarak bu hakarete karşı susmayan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. İslam`ın emirleri konusunda gerekli hassasiyeti her yerde ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.

"Yetkililer İslam`a hakaretin önüne geçmelidir"

Son olarak yetkililere de çağrıda bulunan Akbalık, “İslam`a ve emirlerine hakaret eden bu insanlar hakkında gerekli çalışmaları yaparak bunun önüne geçsinler. Hiç kimsenin inancımıza ve yaşantımıza karışmaya hakkı yoktur. Bunun önü alınmazsa her önüne gelen İslam`a ve Müslümanlara hakaret etmeye devam edecekler.” ifadelerini kaydetti. (Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir