• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 24 Ekim Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Yüz Binler Başörtüsü İçin Alanlarda`
Mustazaf Der`in Diyarbakır`daki mitingine aralarında Batman`ın da bulunduğu çevre kentlerden binlerce kişi katıldı. "İnanca Saygı Başörtüsü`ne Özgürlük" adıyla düzenlenen mitingde toplanan yüz binden fazla kişi, başörtüsü önünde ki engellerin kaldırılması ve başörtüsü özgürlüğünün Anayasal güvence altına alınmasını istedi.

`10 Kişi Daha Tekerlekli Sandalye İle Buluştu`
Türk Kızılay Derneği Batman Şube Başkanlığı, 10 yürüme engelli vatandaşı daha tekerlekli sandalye ile buluşturdu.

Doğuş Gazetesi; `Cami Onarım, Cemaat İmam Bekliyor!`
1997 tarihinde inşa edilen Zaman Kardeşler Camii sahipsizlikten özellikle cami tuvaleti ve şadırvanları harabe haline geldi.

`BATSO`dan Vali`ye Ziyaret`
Batman Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu, Vali Ahmet Turhan a ziyarette bulundu. BATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ekinci ve BATSO Meclis Üyesi aynı zamanda Basın Sözcüsü Nihat İpekyüz de Nasıroğlu`na eşlik ettiler.

Medya Gazetesi; `"Batman`da Deprem Paniğe Yol Açtı"`
Van ilinde meydana gelen 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Van`daki deprem Batman`da da hissedildi. Batman`da hissedilen yer sarsıntısı paniğe neden oldu. Van`da meydana gelen deprem sebebiyle paniğe kapılan vatandaşlar kendini dışarı attı. Kentte büyük korkuya neden olan sarsıntı sonrası ilk bilgilere göre ölü veya yaralı olmadığı belirtildi.

`İl Sağlık Müdürlüğüne Dr. Bodakçı, Atandı`
Günlerdir konuşulan Batman İl Sağlık Müdürlüğüne Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr. İhsan Bodakçı atandı.

Batman Barış Gazetesi;`Batman`da `Van` Paniği`
Dün saat 13.41`de Van ilinde meydana gelen 6,6`lık deprem batman`da da hissedildi. Korku ve paniğe yol açan deprem Batman`da bazı evlerde, çatlaklıklara yol açtı.

`Cami Onarım, Cemaat İmam Bekliyor!`
1997 tarihinde inşa edilen Zaman Kardeşler Camii sahipsizlikten özellikle cami tuvaleti ve şadırvanları harabe haline geldi. Petrol Mahallesi 111. Sokakta 1997 tarihinde inşa edilen Zaman Kardeşler Camiine son yıllarda imam gönderilmediğinden kimse sahiplenmiyor

Batman Umut Gazetesi; `Batman Depremi Hissetti`
Dün saat 13.41`de Van ilinde meydana gelen 6,6`lık deprem batman`da da hissedildi. Korku ve paniğe yol açan deprem Batman`da bazı evlerde, çatlaklıklara yol açtı.

Pusula Gazetesi; `Başörtüsü Mitingi Yapıldı`
Batman Hak ve Özgürlükler Platformu, Tesettür Seferberliği kapsamında Gülistan Caddesinde kitlesel basın açıklaması yapıldı. Gülistan Caddesi İnsanlık Anıtı yanında yapılan mitingde platform adına açıklamayı okuyan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Abdurrahman Cens, "Tesettürün her alanda serbest olabilmesi için Müslüman olarak üzerimize düşen görev ne ise, onu yapmaya hazırız" dedi.

Batman Postası Gazetesi; `Batman`da Deprem Paniği`
Deprem nedeniyle Batman`da büyük bir panik yaşandı. Pazar tatili nedeniyle evlerindi olan Batmanlılar evlerini boşaltırken, kimi semtlerde silah sıkıldı. Birçok aile arabasına atlayarak, boş alanlara kaçışırken, birçok kişide apartman veya evlerinin önünde saatlerce oturmayı tercih ettiler.

Batman Gazetesi; `Kutsal Topraklara Yolculuk Sürüyor`
Batman`dan Kutsal Topraklara gidecek olan 150 kişilik hacı kafilesi Cumartesi gecesi yakınlarının gözyaşları ve dualarıyla uğurlandı.

Çağdaş Gazetesi; `"Batman, Geceyi Sokakta Geçirdi"`
Merkez üssü Van merkez ile Erciş ilçesindeki 7,2 şiddetindeki depremin artçıları, gece Batmanlıları sokağa döktü. Akşam saatleri ile gece 24.00 sıralarında depremin artçı şokuyla sokağa çıkan bazı Batmanlılar, geç saatlere dek özel otolarında beklerken, bazı yurttaşlar ise battaniyelere sarılıp parklar ile cadde-sokaklarda turladı. Tekrar deprem olduğu korkusuyla silahlarına sarılan bazı silah severler, ise fırsattan istifade `doldur-boşalt` eylemi yaptı.
Halid Coşkun -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir