• DOLAR 32.534
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.37
  • ...
Batman'da üç dilde mevlit verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ulu Camide Mevlit Kandili nedeniyle mevlit verildi. Mevlit programına İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Ulu Cami İmamı Abdullah Saf, Ayhanlar Camii Müezzini Hıfzullah Kavak, mevlithanlar ve cami cemaati katıldı.

Mevlitten önce bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, “Her Mevlit Kandili peygamberime tabiyim diye sorgulama günüdür. Yoksa sadece peygamberi hatırlama günü değildir. Biz hayatımızın her gününde peygamberi hatırlayacağız.” dedi.

Müftü Yaşar, “Herkes kendine sorsun bu mevlit kandilinde efendimizin kaç sünnetini uyguluyorum ve kaç hadis ezbere biliyorum? Kaç tane hadisi evladıma öğrettim? Kaç tane hadis üzerine yaşıyorum? Kaç tane sünnetten dolayı çok istediğim halde bazı şeylerden vazgeçtim? Resulullah hatırına denildiği zaman nelerimden vazgeçebiliyorum? Her gün biraz daha Rasulullah’a nasıl yaklaşabilirim? Bu sorgulamayı Allah ve peygamberi aşkına bu mevlitte sorgulayın, sorgulayın ki bizi peygamberimizden men edecek her şeyden beri olalım. Hazır mısınız peygamber efendimizi evimize, işyerlerimize hayatınızın her alanına davet etmeye o zaman güzel elbiseler giyin ve güzel kokular surun ve mevlidi kandilini kutlayın.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda Kürkçe, Türkçe ve Arapça mevlit okundu. Dağıtılan ikramların ardından mevlid programı, Vaiz M. Sait Altın’ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir