• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
"Çözüm Sürecinde Kürtlerin hakları pazarlık yapılamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından bir heyet MÜSİAD  Batman Şubesini ziyaret etti.  İl Başkanı M.min Doğru Başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve yöneticileri ağırladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Batman ve bölge sorunları konuşuldu. Ziyaret sırasında söz alan HÜDA PAR İl Başkanı Doğru, partilerinin kuruluşundan bu yana 2 yıl geçtiğini ve ilk günkü gibi çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Halka verdikleri sözlerine bağlı olduklarına değinen Doğru, “STK ve halkı seçimden seçime sormadık ve sormayacağız. Seçimden önce olduğu gibi seçimden sonra da ziyaret ederek halkın ve STK’ların nabzını tutuyoruz ve sorunlarından haberdar olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Parti olarak ilk günden beri çözüm sürecini desteklediklerini belirten Doğru, “Çözüm sürecini destekliyoruz. Ancak Kürtlerin hakları pazarlık konusu yapılamayacak bir konudur. Bununla birlikte Kürt sorununda muhatap Kürtlerin tamamıdır. Sadece bir kesim muhatap alınarak bu sorun çözülemez.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında 6–8 Ekim olaylarına ve Cizre saldırısına işaret eden Doğru, bu olaylarda partilerine ve üyelerine yönelik planlı bir saldırının yanında esnaf ve halka yönelik yağma ve talan yapıldığını ve en çok da işadamlarının ve bölge ekonomisinin zarar gördüğünü kaydetti.

Haksızlığa karşı mutlaka herkesin söyleyeceği bir sözü olduğunu kaydeden Doğru, “Haksızlık ve zulüm kimden gelirse gelsin tüm kesimlerin buna karşı durması gerekir. Bununla birlikte haksızlık karşısında herkesin söyleyeceği bir sözü vardır.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında söz alan MÜSİAD Şube Başkanı Özdemir’de, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyeti belirterek, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. Özdemir, bölgenin hassas bir dönemden geçtiğini kaydederek, herkesin sabırlı ve sağduyulu olmasını gerektiğini ifade etti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir