• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Mağdur olan mahalleli  DEDAŞ'ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi sakinleri Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)’ı basarak,  mahallelerinde  rutin şekilde elektrik kesintilerinin yapıldığını ve trafolarının arızalı olduğu için mağdur olduklarını ifade ettiler.

DEDAŞ mağdurları yaptıkları eylemde yetkililerin biran önce mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapmaları çağrısında bulundular.

Elektrik kesintileri nedeniyle evde oturamadıklarını ve ihtiyaçlarını gideremediklerini dile getiren mağdurlar, mahallelerine yeni bir trafonun kurulmasını ve kesintilere son vermesini istediler.

Yaşadıkları mağduriyetleri eylemciler adına İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendiren  Şahin Akçay, iki aydır elektrik  kesintileri yüzünden mağdur olduklarını ve defalarca DEDAŞ’a geldikleri halde mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir sonuç alamadıklarına dikkat çekti.

“DEDAŞ, polisi arayıp bizimle polisi karşı karşıya getiriyor”

DEDAŞ’ın kendilerini polis ile karşı karşıya getirdiğinin altını çizen Akçay, “ Biz burada hakkımızı istiyoruz ama burada kimse bizi umursamıyor. Bizi burada insan yerine dahi kuran yoktur. Biz her defa buraya geldiğimizde DEDAŞ, polisi arayıp bizimle polisi karşı karşıya getiriyor. Her seferinde bize mağduriyetlerimizi gidereceklerini söylüyorlar ama bir türlü mağduriyetimizi gidermiyorlar. Biz vatandaş olarak mağduriyetlerimizi ve hakkımızı aramak için kime gidelim.” diye sordu.

“Bize gelip trafoyu yapacaklarına dahi söz verdiler ama gelip trafoyu yapmadılar”

Elektriklerinin 5 dakikada bir gidip geldiğine vurguda bulunan  Akçay, “Biz dün akşam yetkilileri aradığımızda bize gelip trafoyu yapacaklarına dahi söz verdiler ama sözlerinde durup gelip trafoyu yapmadılar. Elektrik olmadığından dolayı çocuklarımız ile evde soğukta oturmak zorunda kalıyoruz. Biz elektriklerden dolayı duş alamıyoruz, elbiselerimizi yıkayamıyoruz,  hayatımızı karanlıkta geçiriyoruz. Elektrik olmadığından dolayı akrabalarımızın evine gidip duş alıp elbiselerimizi akrabalarımızda yıkıyoruz.  'Çıkıp biz halkımızı mağdur etmeyeceğiz, yeni şeyler getireceğiz' diyip vaatler verip bizi kandırıyorlar ve bizi mağdur ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

DEDAŞ  yetkilileri ile görüşemeyen kalabalık DEDAŞ mağdur ve eylemcileri mağduriyetlerinin giderilmesi için Pazartesi günü tekrar gelip polis eşliğinde yetkililer ile görüşeceklerini söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. (Ali Adıyaman / Emrah Deniz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir