• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
HÜDA PAR'dan ikinci Cizre olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Bozova ilçesinde parti üyelerinin evlerinin duvarlarına kışkırtıcı sloganların yazılmasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasına Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram ile evinin duvarına yazılan partili de katıldı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, olayın halkın huzurunu bozmaya yönelik provokatif bir eylem olduğunu belirterek, “Bozova ilçemizin Sığırcık köyünde böyle bir provokatif eylem yapılmıştır ve yazılar yazılmıştır. Bu şekil tehditle, şantajla, tahkirle bu şekil provokatif yazılarla veya HÜDA PAR üyelerine, dindar insanların evlerini işaretlemek sureti ile bir baskı ve korku oluşturmaya çalışan PKK, HDP ve bu zihniyet şunu çok iyi bilmelilerdir ki bu yol yol değildir. Ve bu yol ile eğer siz bölge Müslümanlarını ve HÜDA PAR’ı sindirebileceğini zannediyorsanız bunu başaramazsınız. Bu yolla elinize bir şey geçmez ve başarıya ulaşmanız mümkün değildir.” dedi.

Hükümet yetkililerine de seslenen Yalçın, bu olayın faillerinin bir an önce bulunması çağrısında bulunarak, “Hükümet yetkililerine ve devlet kurumlarına şunu söylüyoruz bu provokatif eylemlerin, bu saldırganlığın artmaması için ve bölge huzurunun, barışının sağlanması için üzerine düşen sorumluluğunu yapmalıdırlar. İş işten geçtikten sonra insanlar katledildikten sonra binlerce iş yeri talan edildikten sonra müdahale etmenizin hiçbir anlamı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Yalçın, “Buradan HÜDA PAR İl Başkanı olarak hükümet ve devlet yetkililerini uyarıyorum. Şuanda Bozova ve Sığırcık köyünde duvarlara yazılan bu provokatif yazılar ve parti üyelerimizin evlerinin işaretlenmesi olayıyla ilgili eğer failleri bulunmaz ise ve gerekli tedbirler alınmaz ise ikinci bir Cizre olayı yaşayabiliriz. Onun için bu tür eylemlerin faillerinin biran önce yakalanması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir