• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.085
  • ...
Yavuz, Cizre olaylarını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, Cizre`de yaşanan PKK saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunarak partilerinin bölgede etkisizleştirilmek istendiğini ve bunun amacının da PKK`nin tek hâkim güç olmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Veysel Yavuz yaptığı açıklamada Cizre saldırılarının netice olarak bir dönüm noktasını olduğunu belirterek “Dağdan bir grup eşkıya ağır silahlarla ilçeye iniyorlar. Gece saat 03.00` te önceden belirledikleri HÜDA PAR üyelerinin evlerine YDG-H çeteleriyle beraber saldırı düzenliyorlar. Burada değinmek istediğim husus, aslında hesaplanan HÜDA PAR camiasını bölgede etkisiz hale getirmek bunun neticesinde de onun dışında kalan İslami ve diğer bütün yapıları, tasfiye etmek ve bölgede PKK`nın tek hâkim güç olmasını sağlamaktır.” dedi.

Yavuz, PKK saldırıları sırasında 8-10 saat boyunca hiçbir müdahalede bulunmayan polis ve askerin bu tutumunun akıllarda soru işaretlerini bıraktığını vurguladı.

Cizre`ye taziye için giden konvoyun asker ve polis tarafından engellenmesine eleştiren Yavuz, “Şehit edilen Abdullah Deniz ağabeyimizin taziyesine gitmek için Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yılmaz`ın da aralarında bulunduğu konvoyu engelleyen güvenlik güçleri gerçekten de provokasyonun içinde olduklarını gösteriyor. Hiçbir sorun olmayacak bir taziye ziyaretini engelleyen ve önlerine geçerek hepinizi arayacağız diyen güvenlik güçleri, ağır silahlarla şehre inip saatlerce saldırıda bulunan PKK`ya karşı hiçbir müdahale etmemiştir ve şimdiye kadar böyle bir şeye de şahit olmadık.” diyerek yapılan engellemeye tepki gösterdi.

(İLKHA)         

Bu haberler de ilginizi çekebilir