• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Sevenlerinin dilinden Abdulkadir Badıllı Hoca
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde hakka yürüyen Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hizmetinde bulunmuş talebelerinden Abdulkadir Badıllı Hoca`yı anlatan arkadaşları, kendisinin davasına sadık bir alim olduğunu, ilmi, samimiyeti ve İslam dinine olan bağlılığıyla tanındığını ifade ettiler.

Badıllı Hoca`yı 40 yıldır tanıdığını belirten Molla Halil Alkış, “O büyük bir ihlasla insanlara İslam davasını anlatırdı. Davasına sadık bir alimdi. İlmi, samimiyeti ve İslam dinine olan bağlılığıyla tanınırdı. Risaleyi insanlara en güzel bir şekilde aktarırdı. Bugüne kadar ne bir akrabasını ne de bir komşusunu incitti. Hiç kimsenin gönlünü kırmazdı. Hep insanlığa faydalı işler yaptı. Allah kendisinden razı olsun, mükâfatını kat kat versin inşallah.” şeklinde konuştu.

“Badıllı Hoca hayatını Kur`an yoluna vakfetmişti”

Diyarbakır Ulu Cami eski imamlarından Hafız Âli Mülayim de, Badıllı Hoca`nın İslam için gece gündüz demeden çalıştığını belirterek, “Abdulkadir Badıllı tanınmış bir alimdi. Hem Arapçaya hem de risaleye vakıftı. Bütün hayatını imana, Kur`an`a adamıştı. Üstada sadık bir talebe idi. Biz biliyoruz ki âlimler peygamberlerin varisleridirler ve peygamberler ile beraber haşr edilecekler. Allah, onu, bizi ve bütün ümmeti Muhammedi af ve mağfiret etsin” dedi. 

Badıllı Hoca`nın ilmi ve ahlakıyla öne çıkan bir alim olduğunu dile getiren amcaoğlu Sait Badıllı ise, son yolculuna uğurlanan Badıllı Hoca`nın cenazesine sevenlerinin akın ettiğini bunun da kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Ayrıca Badıllı Hoca`nın hem dünyada hem de ahirette kendileri için bir şeref vesilesi olduğunu ifade etti.

Abdulkadir Badıllı Hoca kimdir?

Şanlıurfa`ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde 1936 yılında dünya geldi. Babasının adı Abdurrahman, annesinin Havva`dır. Bediüzzaman Said Nursi, 1953 yılında kendisini talebeliğe kabul etmiştir. O günden itibaren Risale-i Nur hizmetinde hayatını devam ettiren Badıllı Hoca, 26 Aralık 2014`te tedavi gördüğü hastanede vefat etti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir