• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
HÜDA PAR üyeleri hedef gösterildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde HÜDA PAR üye ve gönüllülerine ait evlere taciz içerikli sloganlar yazıldı. Dün gece yarısından sonra yazıldığı tahmin edilen yazıların, sadece HÜDA PAR`a yakın insanların evlerinin duvarlarına yazılması ve bunun bölgede yaşanan olayların ardından gelmesi dikkat çekti.

Sabah saatlerinde dışarı çıkan HÜDA PAR üyeleri evlerinin duvarlarına yazılan yazıları görünce durumu Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın`a bildirdi. İl Başkanı Yalçın ise Şanlıurfa Valiliğini arayarak olayın araştırılmasını talep etti.

Öte yandan olayın ardından köye gelen olay yeri inceleme ekipleri, duvarlara yazılan yazılarla ilgili inceleme başlattı.

İlerleyen saatlerde Şanlıurfa il başkanlığından kalabalık bir heyet konvoyla köye giderek olayla ilgili bilgi aldı. Köy muhtarı ile görüşen heyet, köy muhtarından halkın huzurunu bozmaya yönelik bu eylemi yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi. Heyetle görüşen köy muhtarının failleri gizlemeye yönelik tavırları ise dikkat çekti.

Evinin duvarına slogan yazılan M.B., köyde sürekli kendilerine yönelik baskı oluşturulmaya çalışıldığını, birilerinin bilinçli olarak kendilerinin IŞİD`çi olarak göstermeye çalıştığını söyledi.

İşaretlenen ve slogan yazılan evleri gezen kalabalık grup, basın açıklaması yaparak üyelerinin hedef gösterilmesini kınadı. Basın açıklamasını HÜDA PAR İl yöneticilerinden Mehmet Kışlar yaptı.

PKK/HDP`nin olayları her yere yaymaya çalışıyor

PKK`nin kurulduğu günden beri halka kan kusturduğunu belirten Kışlar, PKK`nin geçmişte kendisi gibi düşünmeyen halka uyguladığı baskı ve zulümlerin buna örnek olduğunu söyledi. 6-7 Ekim ve Cizre olaylarında yaşananları hatırlatan Kışlar, PKK ve HDP`nin bu olayları Türkiye`nin tüm bölgelerine yaymaya çalıştığını üyelerinin evlerine yazılan sloganların ise bunun bir parçası olduğu belirtti.

Parti olarak hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini açıkça deklare ettiklerini ifade eden Kışlar, “Bunu sadece kendi camiamız için söylemiyoruz. İnancını yaşamaya çalışırken PKK/HDP saldırısına maruz kalabilecek sadece üyelerimizi değil tüm halkımızı koruyup desteklemeye çalışacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.” dedi.

Hükümet yetkililerine de seslenen Kışlar, aydınlatılmayan olayların PKK`ye cesaret verdiğini belirterek, hükümet yetkililerinin yaşanan bu olayın faillerinin acilen bulunması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından evleri işaretlenen üyelerine geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, köyden ayrıldı.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir