• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
'Batman'da meyvecilik gelişme kaydediyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da son zamanlarda çiftçilerin ceviz, çilek ve fıstık gibi ürünlerin ekimine ağırlık verdiğini belirterek, bu ürünlerin yetiştirilmesinde çiftçilere her türlü desteğin sağlandığını ifade etti.

Batman’da çilekciliğin ciddi bir şekilde gelişme gösterdiğini belirten Kiyas, “Bilindiği üzere çilek üretimi yaklaşık 4-5 yıldır özellikle Sason ilçesinde gelişmiş durumdadır. Çiftçilerimiz 2008 yılından beri uygulanan Diyarbakır, Batman ve Siirt kırsal kalkınma projesinde yüzde 70’e varan oranlarda çilek tarlalarını kurarken bu projeden destek almaktadır. Çiftçilerimiz zaman zaman Sason Kaymakamlık fonundan destek almaktadır. Ayrıca çiftçilerimiz İl Özel İdaresinin desteklerinden de faydalanmaktadır.” dedi.

Fıstık ve ceviz yetiştiriciliğinin de gelişme kaydettiğini vurgulayan Kiyas, “Fıstık ilin bütün ilçelerinde talep görmektedir. Yine İl Özel İdaresinin kaynakları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri vardır. İl Özel İdaresinin yüzde 70’e varan desteği var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da bir dekar bahçe kurmak isteyenlere son bir yıldır özellikle fıstık da dönüm başına 100 TL, cevizde sarı sertifikaya 100 TL, mavi sertifikaya 230 TL desteği vardır. 2015 yılında da Dicle Kalkınma Ajansı tarafından da ceviz ve fıstık desteklenmesi düşünülmektedir. Meyveciliğin geliştirilmesi düşünülmektedir. Ayrıca çiftçi bahçesini kurarken dikim aralıkları, dikim şekli ve budama gibi konularında da çiftçilerimize destek vermekteyiz.” diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir