• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kalplerimizdeki şirk ve putlarını kırmamız lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selam Erkek Öğrenci yurdu binasında gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mahmut Karahanlı bir konuşma yaptı.

Karahanlı konuşmasında, Mekke’nin fethinin Hz Muhammed’ e ve ashabına büyük bir lütuf olduğunu ve bu fetihle birlikte, Mekke’nin şirkten ve putperestlikten kurtarılıp manevi bir şehir haline geldiğini söyledi.

 “Gençlerimiz günah bataklığına sürükleniyor”

Bu günlerin, Müslümanların arınması için birer fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Karahanlı, “Maalesef yılbaşı gecesinden dolayı batı rahat durmuyor. Ve bizi değerlerimizden koparmaya çalışıyor. Yılbaşı geceleri ile gençlerimiz bir günah bataklığına sürükleniyor. Bizler de gençliğimize zarar vermek isteyen bu fikrin karşısında durmalı, değerlerimiz için mücadele vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kalplerimizdeki şirk ve putları kırıp atmamız lazım”

Mekke’nin fethinden çıkarılması gereken derslerin olduğunu söyleyen Karahanlı, “Nasıl o zamanda Kâbe’nin içindeki putlar kırıldıysa, şimdi de bizler kalplerimizdeki şirk ve putları kırıp atmamız lazım. Allah ile aramızdaki tüm engelleri kaldırıp gönülleri fethetmemiz lazım. Bizler isyan ve inkâr bataklığına saplanmış bir dinin müntesipleri olmak yerine, yeni bir yıla kavuşmanın şükrü ile tövbelerimizi yenilememiz ve önceki yılların muhasebesini yapmamız lazım” dedi.

Program, yapılan  konuşmanın ardından Muhammed Aygur’ un okuduğu dua ve öğrencilere yapılan tatlı ikramıyla son buldu. (M. Zeki Aygur -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir