• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Avusturya'da Mekke'nin fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mekke’nin Fethi birçok yerde olduğu gibi İnnsbruck şehrinde de kutlandı. Said’i Nursi Cami tarafından organize edilen programın sunuculuğunu Muhammed Nasrullah Abay yaptı.

Siraceddin Sunca'nın Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan program okunan salavat ve  Beytullah Sertkaya tarafından seslendirilen ilahilerle devam etti.

Programda konuşan Çetin Tufan, Hz. İsa’nın (as) doğumunun söylenenin aksine milattan 350 ile 400 sene önce olduğunu söyledi. Tufan, "Yılbaşı denildiği zaman Hz İsa Ruhullah'ın doğum günü ve aynı zamanda tarihin başlangıcı olarak ele alınan bir zaman dilimidir ve o şekilde kabul edilir. Bu konuda Hiristiyanların kendileri dahi buna muhaliftirler. Öncelikle Hz. İsa (as) miladın başlangıcı olan sıfırıncı ile yılda doğmamıştır. Çünkü tarihçiler diyorlar ki, Hz Peygamber (sav) arasında bin yıllık bir zaman dilimi vardır ve Hz. İsa'nın (as) Batı Roma medeniyetinin büyük filozofu Eflatun’un zamanında yaşadığı ve hatta tebliğinin eflatuna gittiğini söylerler. Dolayısı ile Hz. İsa'nın (as) gerçek doğumu 350 ila 400 yıl öncedir. İseviliğin bozulduğuna, İseviliğin asıl özünden çıktığına dair delillerimizden bir tanesi de budur ki, Hz. İsa (a.s.) hakkında ihtilaf içerisinde ve dürüstlük içerisinde olmadıklarından dolayı ve dinleri bozulduğundan dolayı Allah (c.c) Hz. Muhammed'i (sav) göndermiştir.

Ardından Mekke'nin Fethi üzerinde duran Tufan, Peygamberimizin Mekke'ye girişi yaşananları anlattı.

Peygamberimizi ve Mekke'nin fethini anlatan şiirlerin seslendirildiği program, okunan dua ve yapılan ikramlarla sona erdi.   (Muhammed Sadık Tufan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir