• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...

İhracatın büyümeye pozitif katkısını artırmak için Gaziantep olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten, 2014 yılında yüzde 2,5 artışla toplam 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dünyada sadece büyük ekonomilerde büyümenin istikrar gösterdiği, diğer taraftan AB’de durgunluğun devam ettiği, Japonya’da resesyonun ve bölgesel pazarlarda talep düşüşünün yaşandığı bir yılın geçirildiğini belirten Konukoğlu, özellikle çevre ve komşu ülkelerdeki sorunların Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

İhracatın büyümeye pozitif katkısını artırmak için Gaziantep olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Konukoğlu, “Her şeye rağmen ihracatçılarımız, Gaziantep’in ihracatını artırmak için var güçleriyle çalıştılar. Sene sonuna kadar bu performansı bütün sıkıntılara rağmen devam ettirdiler. İhracat rakamları 3-4 ay dışında bu yıl genelinde pozitif bir seyir izledi, rekor kırdığımız ay bile oldu. 2014 yılını hedeflerimize çok yakın bir rakamla kapattık. En büyük ihracat pazarlarımız arasında yer alan ülkelerde sorunlar yaşanmasıydı, Gaziantep yılsonunda ihracat hedefini rahatlıkla aşabilirdi. Keskin küresel rekabet ortamında başarı hikâyesi yazmaya devam eden bütün ihracatçılarımıza ve bunda büyük emeği olan tüm çalışanlarına teşekkür ederim.”dedi.

Gaziantep’in ekonomik gücüne ve girişimci ruhuna inandıklarını belirten Konukoğlu, “Yeni yılda ihracat çıtasını daha da yükseltecektir. Son 25 yılda Türkiye ihracatı 13 kat artarken, Gaziantep ihracatı 56 kat artış gösterdi. Sanayide ve ihracatta yüksek katma değer yaratarak ihracatın daha karlı hale getirilmesi gerekir. Firmalarımız inovasyon ve Ar-ge’ye daha fazla yatırım yapan, teknoloji yoğun üretimi öne çıkaran, ihracatlarını daha iyi tasarımla daha güçlü markalarla geliştiren bir konuma ulaşmalılar.” diyerek yeni yılda izleyecekleri yol haritasını çizdi.   (İLKHA)