• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Aksaray'da Mekke'nin Fethi Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan AGD Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi, "Bu gece burada kutlu şehir Mekke'nin fethinin 1384. yıl dönümünü anmak üzere bir araya geldik. Aksaray merkezde olduğu gibi tüm ilçe ve beldelerimizde de aynı anda programları icra ediyoruz. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara 'La ilahe' demek, zulüm altında ezilen insanlara izzet ve şeref taşımaktır ve onları bu izzet ve şerefle tanıştırmaktır" dedi.

Çelebi "Gençlerimiz tarihine, çağına ve yarınına duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. AGD olarak bizler her renkten, her ırktan ve her dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz. Biz bu akşam buradayız, Mekke'nin fethinin yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan, eğlence tutkularını reddettiğimizi göstermek için buradayız. Sömürüye dayanan, zenginliği reddettiğimiz için buradayız. Ahlaki değerlerden yoksun, tutum ve davranışları reddettiğimizi göstermek için buradayız. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, âlemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimiz için buradayız. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz. AGD ilk günden beri geleneksel olarak Mekke'nin fethi programını bu yılda 81 ilimizde 606 noktada icra etmektedir. İşte bu program aynı zamanda Batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere, tüm iffetsizliklere 'hayır' diyoruz" diye konuştu.

Prof.dr. Seyit Avcı günün anlam ve önemini ifade etmek için kürsüye çıktı. Daha sonra Ortaokullar komisyonunun minik öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir