• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
CHP`nin rahibe afişlerine dava açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Platformu`nun başvurusu üzerine, CHP`nin Avcılar Belediye Başkanlığı`nca asıldığı ortaya çıkan ve başörtülülere `rahibe` olarak hakaret edilen afişler konusunda dava açıldı.

25 Ekim 2011 tarihinde Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi`nde görülecek dava konusu rahibe afişleri, Eylül ayının ilk haftasında Avcılar ve Diyarbakır`da bilboardlara asılarak referandumda vatandaşlar `hayır` oyu vermeye çağrılmıştı.

Afişlerin kamuoyunda büyük tepki görmesi üzerine sorumluluğu önce üstlenmeyen CHP, İçişleri Bakanlığı`nın sorumluları tespit etmesiyle, zor durumda kalmıştı. Afişlerden sorumlu Avcılar Belediye Başkanı`nın disipline sevkedilerek cezalandırılacağı CHP`li yetkililerce açıklanmasına karşın, bugüne kadar bu konuda hiçbir adım atılmadı.

Adalet Platformu`nun, CHP`nin Avcılar Belediye Başkanlığı`nca asıldığı ortaya çıkan ve başörtülülere `rahibe` olarak hakaret edilen afişlerine karşı açtığı dava 25 Ekim 2011 Salı günü görülmeye başlayacak.

Davayı insan hakları kuruluşlarının ve ulusal medyanın takip edececeği bildiriliyor. Dava, Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi`nde görülecek

Bu haberler de ilginizi çekebilir