• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Şanlıurfa AGD`den Fetih Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, saat 19.00`da Kuran-ı Kerim tilaveti ile  başladı.  

ve Grup Mevlana ve yerli İlahi sanatçısı Abdulcelil`in çeşitli ilahileri ile sona erdi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdulvahap Mete, “ Gidilen topraklarda kan dökmek, işgal etmek, topraklarını ele geçirmek fetih değildir. Fetih, bir toprak parçasını almak değildir. Fetih, hakka giden yolda, örtüyü yani engeli kaldırmaktır. İnsanları özgür iradeleriyle karşı karşıya bırakmaktır. ‘Sen artık serbestsin` denilecek bir seviyeye getirmektir. ‘İstediğini inanabilirsin, kimse sana ilişmeyecek, istediğin dinin mensubu olabilirsin` demektir fetih. Yoksa gidilen topraklarda kan dökmek, işgal etmek, topraklarını ele geçirmek değildir.” şeklinde konuştu.

Program Hacı Kurt Hoca`nın fetih hakkındaki konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında Mekke`deki fethin geçtiği merhalelerden ve  o devirde ödenen bedellere dikkat çeken Kurt Hoca, “Mekke fethedilmeden önce, Müslümanlar tarafından bir bedel ödenmişti. Onca işkenceden, eziyetten, hicretten geçilerek o safhaya gelinmişti. Cahiliye döneminde, kızların diri diri gömüldüğü,  akrabalık nedir, yardımlaşmak nedir, hak gözetmek nedir  bilinmeyen bir devirden, kadınların baş tacı olduğu, sıla-i rahmin gözetildiği, hayırda yarışıp, haklıya kesinlikle hakkının verildiği bir devre geldikten sonra ancak bu fetih gerçekleşmiştir. Lat`ların, Uzza`ların, Menat`ların hüküm sürdüğü bir devirden, Allah`ın, Meleklerin ve Peygamberlerin haykırıldığı bir devre geçilerek gerçekleşmiştir bu fetih. “ ifadelerini kullandı.

Saat 22.00`a kadar süren program, sinevizyon, karate gösterisi, plaket dağıtımı ve şiir dinletisinin  ardından, Grup Mevlana ve yerli İlahi sanatçısı Abdulcelil`in  seslendirdiği  çeşitli ilahiler  ile sona erdi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir