• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
ŞUSKİ işçileri basın açıklaması yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde (ŞUSKİ) taşeron şirkete çalışan işçiler, çalıştıkları kurumun müttehit firmaya devredilmesi ve iş alanlarının değişmesine tepki göstermek amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

ŞUSKİ bünyesinde taşeron içi olarak 12 yıl boyunca çalıştıklarını, kurumun özelleştikten sonra da sistemin aynen devam etmesi gerektiğini ifade eden işçiler, “Biz kurum müteahhide geçmesinden sonra yine belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışmaya devam etmek istiyoruz. Ayrıca kurumda çalışan 96 işçinin iş bölümü değişecek.  Buda işsiz kalma olasılığının olduğunu gösteriyor. Biz yeni çıkan taşeron işçi kanunundan faydalanmayalım diye bizleri yapı denetime aldılar” şeklinde açıklama yaptılar.

Yerel seçimler öncesinde sorunun çözülmesi için kendilerine söz verildiğini ama seçimden sonra unutulduklarını ileri süren işçiler, kadrolu olma gibi bir dertlerinin olmadığını bu sorunun çözülmesi için yetkililerin duyarlı olmasını ve seslerinin duyulmasını talep ettiler. (Sedat Kuşulay-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir