• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Bursa`da Mekke`nin fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programla Mekke`nin fethi kutlandı. Platformun toplantı salonunda gerçekleşen etkinlik, Hanifi Taş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, İkra İlahi Grubu`nun seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.

Daha sonra eğitimci Adnan Alınç günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Alınç konuşmasında Mekke fethine zemin hazırlayan sebepleri ve fethin önemini anlattı.

Fetih kavramına açıklık getiren Alınç, fethin aslında kapalı olan kapıları açmak manasında olduğunu belirtti. Bunun için de Hudeybiye antlaşmasının da bir nevi fetih olarak görüldüğüne dikkat çekti. İnsanların öncelikle kalpleri fethetmesi gerektiğini belirten Alınç, “Bakın İslam`ın ilk doğduğu şehir olan Mekke ve Allah`ın mübarek kıldığı Kabe`yi müşrikler kirletmişti. Ama Allah`ın Resulü(s.a.v) tekrar orayı fethederek orayı yine tertemiz etti. Hatta kendi evine gitmeden önce Kabe`yi putlardan temizledi. İşte kalpler de zamanla kirlenir paslanır. Demek ki oralarında temizlenip, fethedilmesi lazım. Bundan dolayı insanların kalplerini fethedip tertemiz etmek lazım.” diye konuştu.

Fethin gerçekleşmesi için bir takım zorlukların da yaşanması gerektiğine işaret eden Alınç, özellikle zindan, işkence, muhacerat, sürgün ve şehadet dolu bir takım imtihanlardan geçilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye`de bu bahsedilen imtihanları yaşayan Müslümanların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Alınç, artık fethin gerçekleşmesinin gerekli olduğunu dile getirdi.

Program seslendirilen ilahiler ve yapılan duayla son buldu. (Zeki Aras –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir