• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Adilcevaz ceviz fidanı seralarda yetiştirilmeye başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te onlarca dönüm arazi üzerine sera oluşturan çiftçi Mehmet Akkoyun, her yıl 10 bin Adilcevaz ceviz fidanı yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Adilcevaz cevizinin tescillenmesi için girişimlerde bulunduğunu belirten Akkoyun, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvuruda bulundum. Onlar da Van Yüzüncü Yıl Tarım Müdürlüğüne gönderdiler. Burada yapılan incelemeler sonucu Adilcevaz cevizi sertifikalı hale getirildi. Adilcevaz cevizi daha önce de adından ve kalitesinden söz ettirmiş bir cevizdi.” dedi.

Serada yaptığı fidan yetiştiriciliği hakkında da bilgi veren Akkoyun, “Kendi arazimde yaptığım serada bu yıl 5 bin fidan yetiştirmeyi hedefledim. Ama önümüzdeki yıllarda bu rakamı 10 bine çıkarmayı hedefliyorum. Yetiştirdiğim fidanları piyasaya satmayı düşünüyorum. İnce kabuğuyla ve barındırdığı vitamin oranıyla kalitesini tescilleyen Adilcevaz cevizinin piyasada rağbet göreceğini umuyorum. Daha önce insanlarımız dışarıdan getirilen ceviz fidanlarını alırken, artık kendi yöresinin kaliteli cevizini alıp dikecektir, diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir