• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
2015`in ilk bebeği `Meryem Azra` oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdris-Hamdiye Akbalık çiftinin üçüncü çocuğu olan ve "Meryem Azra" ismi konulan bebeğin ilk ziyaretçileri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu.

Bebeğin babası Akbalık'ı tebrik eden Müezzinoğlu, her yıl doğan yaklaşık bir milyon 115 bin bebeğin Türkiye'nin büyük zenginliği olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, 2014'te doğan, 2015'te doğacaklara sağlıklı, huzurlu, bereketli yaşam dileyerek, "İstiyoruz ki, önce kendileri için sonra aileleri için sonra da vatanımız ve milletimiz için daha sonra da insanlık için hayırlı olmalarını. 'Sizlerin en hayırlınız, insanlar için en çok faydalı olanınızdır' der bizim medeniyetimizin önderi. İnşallah evlatlarımız da insanlar için en hayırlı olan evlatlar olur" ifadelerini kullandı.

"Annelik kariyeri ayrı, diğerleri ayrı"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yılda annelere tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Annelik önemli, anneler dünyada anneler dışında bir başkasının sahip olamayacağı bir kariyere sahip oluyor. Onun üzerinde başka kariyeri asla merkeze almamalılar. Annelik kariyeri ayrı, diğer kariyerler ayrı. Annelere tavsiyemiz, merkeze iyi nesiller yetiştirmeleridir. Ruhen ve fiziken sağlıklı nesiller yetiştirmeliler. Ülkemizde normal doğumla sezaryen doğum tartışılıyor. Her annenin, doğal yapısı ve bu fıtratın yaratıcısı sistemi normal doğum üzerine kurdu. Normal doğumu merkeze almak lazım. Ama tıp, olağanüstü durumlar için var."

Çocuk, beslenme, normal doğum konularında ailelere önerilerde bulunan Müezzinoğlu, sağlık alanında dünyayla yarışacak noktaya gelindiğini kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu ve Vali Şahin, hastanede doğum yapan diğer aileleri de ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Bakan Müezzinoğlu, hastane personelinin de yeni yılını tebrik etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir