• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Tekbir getiren Filistinli kadınlara gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa avlusunda yaşları 19 ila 48 arasında değişen 5 kadının gözaltına alındığı belirtildi. Filistinli kadınların, Yahudilerin Aksa Külliyesi içerisine gerçekleştirdiği ziyarete "tekbir getirerek" engel oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı ve soruşturmalarının devam ettiği kaydedildi.

2014'te 15 bin İsrailli Mescid-i Aksa'ya girdi

Öte yandan, Kudüs'teki El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, 2014 yılı boyunca yaklaşık 15 bin İsrailli'nin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalde bulunduğunu açıkladı.

Kurum tarafından yayınlanan raporda, 14 bin 952 İsraillinin Aksa külliyesine girdiği belirtilerek, bunlardan 12 bin 569'unun Yahudi yerleşimciler geri kalanların ise İsrail asker, polis, bakan ve milletvekilleri olduğu kaydedildi.

Raporda Aksa'ya yönelik en yoğun ihlallerin yaşandığı tarihin Haziran ayı olduğu belirtildi.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudiler, külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

İsrail 25 evi yıktı

Bu arada, İsrail askerlerinin ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Batı Şeria'da Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktığı bildirildi.

Yıkımların ihbar yapılmadan gerçekleştirildiğini vurgulayan Ağvar bölgesi yerel yetkililerinden Arif Dıragımi, İsrail'in Ağva bölgesindeki topraklarını terk etmeleri için daha önce de Filistinlilerin evlerini yıktığını hatırlatarak,"İsrail, bu arazileri Yahudi yerleşimcilerin menfaatine kullanmak istiyor" ifadesini kullandı.

Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle teneke evlerde ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir