• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
“Mekke`nin fethi, sıkıntı ve eziyetlerden sonra gerçekleşti”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mekke`nin Fethi`nin yıl dönümü olması münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Şubesi tarafından, Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneğinin, Eyyubi`ye ve Süleymaniye temsilciliklerinde etkinlikler düzenlendi.

Yapılan programlarda Mekke`nin Fethi`nin İslam Dünyası için önemi, fetihten önce ve sonrasında yaşanan hadiseler ve hikmetleri anlatıldı. Fethin her türlü sıkıntı eziyet ve meşakkatlerden geçerek geldiğini, günümüz Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve eziyetlerin de fethi getireceği kaydedildi.

“Ne zaman hak erleri ortaya çıkarsa; zalimler, münafıklar ve hainler onların önünde durur

Yakubiye Derneğinin Süleymaniye temsilciliğinde yapılan programda konuşan Sinan Ünel,  Batılın hak karşısında zail olmaya mahkûm olduğunu, Mekke`nin buna en güzel örnek olduğunu kaydederek, “Ne zaman hak erleri ortaya çıkarsa; zalimler, münafıklar ve hainler onların önünde durur. Bu dünde böyleydi bugünde böyle ve yarında aynısı olacak. Allah Teâlâ Ebu Cehilleri, Nemrutları, Firavunları ve kendini ilah zanneden müstebitleri tarihin çöplüğüne attığı gibi günümüzün Firavun ve Ebu Cehilleri olan Amerika, İsrail ve kendini ilah zanneden zavallıları, tarihin çöplüğüne atacaktır. Çünkü Allah`ın izniyle hak davetçileri ortaya çıkmıştır” dedi.

“Mekke`nin fethi, sıkıntı ve eziyetlerden sonra gerçekleşti”

Mekke`nin kolay kolay feth edilmediğini, çeşitli sıkıntı ve eziyetlerden sonra Fethin gerçekleştiğine dikkat çeken Ünel, “Mekke`nin fethini okurken fethin o kadar kolay gelmediğini görüyoruz. Meşakkat olmadan, eziyet ve baskı olmadan, hicretler ve zindanlar yaşanmadan, şehadet haberleri gelmeden Mekke`nin feth edilmediğini görüyoruz. Mekke Feth edilmeden önce bütün bunlar yaşandı. Bilaller kendinden çokça ağır taşların altında inim inim inlediler.  Zorluk ve sıkıntıların ardından, Allah onlara Mekke`yi fethetmeyi nasip etti.  Günümüzde de hak davayı omuzlayan insanlar tüm bu süreçlerden geçmiştir. Tüm bu zorluklardan sora inşallah fetihler gelecektir.” diye konuştu.

Yakubiye Derneğinin Eyyubi`ye temsilciliğinde yapılan etkinlikte konuşan Eğitimci-Yazar Emin Güneş ise Hz. Peygamber`in Mekke`yi fethetmekteki amacının birçok insanın iman etmesini amaçladığını ifade etti.

“Biz daveti götürürüz insanlara, isteyen davete icabet eder”

İman etmeyen insanların saldırmaktan ve öldürmekten geri durmadıklarını, Müslümanların ise karşısındaki insanların iman etmesi için çaba sarf ettiğini belirten Güneş, “Müminler davetçidirler. Size bir mektup gelir ve mektubu açarsınız. İçerisinde derdinizin dermanı vardır. Bağrınıza basar mutlu olursunuz ya da umursamaz yırtıp çöpe atarsınız. Getiren kişinin bununla bir ilgisi olabilir mi? biz daveti götürürüz insanlara; isteyen davete icabet eder, isteyen davetimizi yırtar atar. Hesabını davetiyeyi gönderen sorar.” veciz teşbihleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program yapılan konuşmaların ardından seslendirilen ilahilerle sona erdi. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir