• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)  Bingöl Hizmet Merkezi Müdürü Naci Özdemir, geçtiğimiz yıl içinde Bingöl`de 90 işyerine bir milyon 616 bin TL destekte bulunduklarını belirtti.

KOBİ`lerin büyümesi için birçok destekte bulunduklarını belirten Özdemir, “Verdiğimiz desteklerdeki tek amacımız, KOBİ`lerimizin gelişimlerine yardımcı olmaktır. Bu bağlamda 2014 yılı içerisinde 90 işletmemize bir milyon 616 bin TL destekte bulunduk. Yine 2014 yılının 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında hem Türkiye`de hem Avrupa ülkelerinde KOBİ ve girişimcilik bilincinin arttırılması hedefiyle düzenlenen Avrupa KOBİ Haftası kutlandı. Avrupa KOBİ Haftası çerçevesinde Bingöl ilinde bulunan KOBİ'lerimize Müdürlüğümüzce sunulan KOSGEB destekleri anlatıldı. Ayrıca Bingöl Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencilerine ise Ar-Ge ve Girişimcilik destekleri hakkında detaylı bilgiler verildi.” dedi.

Özdemir, “Ulusal ve uluslararası pazarlarda yaşanan yoğun rekabet, KOBİ`leri; daha verimli, daha yenilikçi, değişim ve gelişime hızlı adapte olabilecek şekilde hareket etmeye zorlamaktadır. KOBİ`lerin bu noktada ihtiyaç duydukları konularda, doğru bilgiye hızlı erişimleri ve bu bilgileri yönetecek kurumsal yeterliliğe sahip olmaları amacıyla, Kobi Kampüs hizmete açıldı.  Kobi Kampüs, zaman ve mekân gibi fiziksel sınırları ortadan kaldırarak KOBİ`lerin ihtiyaç ve sorunlarının çözümüne yönelik ücretsiz eğitimler ile yepyeni bir dünyanın kapısını aralamaktadır. Yenilikçi online Kobi Kampüs aracılığıyla, KOBİ yönetici ve çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine yardımcı olacak keyifli ve verimli bir deneyim yaşama fırsatı KOBİ`lere sunulmaktadır. KOSGEB`e kayıtlı KOBİ`ler, kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak Kobi Kampüs ortamına geçiş yapabilir ve birçok değerli eğitim materyali içeren eğitimlerden hemen faydalanmaya başlayabilirler.” ifadelerini kullandı.

“Geçen yıl içinde 689 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi”

Geçtiğimiz yıl içinde 689 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdiklerini belirten Özdemir, “2014 yılında Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzün faaliyete geçmesi ile birlikte, İşletmelerimizin ve Girişimcilerimizin iş/işlemleri daha hızlı bir şekilde yerinden yapılmaya başlandı. Bingöl ilinde verdiğimiz desteklere baktığımızda çevre illerimize göre iyi bir yerdeyiz. Umarım bu destek rakamlarımız 2015 yılında daha da artar ve destekler vesilesi ile işletmelerimizin ihracata yönelmelerine, üretime yönelmelerine bir katkı sağlamış oluruz. Daha çok istihdam ve daha çok ticaret hacmi oluşturmak için 2015 yılında da KOSGEB desteklerini işletmelerimize sunmaya devam edeceğiz.” diye belirtti. (İLKHA)